Bløtkake med blåbær og pisket krem

Hei og god mandag💛

På lørdag feiret vi Klara sin 1 års dag med gaver, god mat og familiebesøk. En kjempe koselig bursdag med andre ord. På menyen stod varm lunsj og diverse kaker. En av kakene var en skikkelig tradisjonell og rosa bursdagskake med peppa pig dekor på. Super søt og veldig godt mottatt av bursdagsbarnet.

Processed with VSCO with a5 preset

Jeg liker veldig godt når det er et sukkerfritt alternativ på kakebordet (og kommer du til meg er det som regel det)😉 På lørdag falt valget på en kake laget av en sukkerfri kakemiks fra funksjonell mat. Helt genial og svært enkel å lage. Her kan du tilsette ingredienser som du vil, eller så kan du følge det som står på pakken.

Processed with VSCO with a5 preset

I kakemiksen skal du tilsette 4 egg samt litt vann, men resten er valgfritt. Jeg valgte for eksempel å bytte ut oljen med gresk yoghurt da jeg var ute etter et litt saftigere resultat. Jeg tilsatte også litt kokosmasse, sukrin+, kanel og vaniljepulver for en søtere smak. Denne kaken passer perfekt for deg som vil passe på sukkerinntaket eller for deg som har glutenallergi. Miksen er såkalt “lavkarbo” og inneholder svært lite karbohydrater sammenlignet med en vanlig kake.

Etter steking og avkjøling delte jeg kaken i to og fordelte pisket kremfløte i og over kaken.  I midten av kaken passet jeg på å smøre ut litt sukkerfritt blåbærsyltetøy for smakens skyld. Selve kaken dekorerte jeg med noen ferske blåbær.

Processed with VSCO with a5 preset

Resultatet ble utrolig godt og saftig og jeg kan mer enn gjerne anbefale denne miksen:-)

Du trenger💛

1 pakke kakemiks

4 egg

2dl vann

2ss gresk yoghurt

1ss sukrin +

Et dryss kanel + et dryss vanilje

1 pakke kremfløte

Blåbærsyltetøy

Blåbær

Slik gjør du💛

Sett stekeovnen på 175 grader over og undervarme. Ha egg, vann og yoghurt i en miksebolle og rør godt sammen. Ha i det tørre og bland godt. Smør en rund kakeform (24cm) og ha i røra og stek på midterste rist i ca 35 minutter.

Processed with VSCO with a5 preset

Pisk krem av 1 pakke kremfløte mens kaken avkjøles (Tilsett gjerne 1ts sukrin+ i). Del kaken i to og fordel syltetøy og krem i midten før du smører resten av kremen på toppen. Pynt med ferske bær og litt mørk sjokolade.

Processed with VSCO with a5 preset

Ha en nydelig mandagskveld!

Maria💛

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.