Mango og banan grøt

God morgen og god onsdag💛

Jeg liker veldig godt å lage barna sin mat fra bunnen av. Såklart hender det at vi gir dem et og annet middagsglass innimellom, men som en hovedregel får de mat som er hjemmelaget. En av grunnene til dette er at hjemmelaget mat er best med tanke på ingredienser og tilsetningsstoffer, men en annen grunn er rett og slett av våre barn har hatt en del trøbbel med mage og avføring. Ulrik er under utredning for cøliaki og Klara har litt av det samme som Ulrik hadde da han var liten.

Processed with VSCO with a5 preset

Med dette i bakhodet prøver vi så godt vi kan å finne et kosthold som passer for våre barn. Da er det enklere å lage maten selv med tanke på innhold og ingredienser.

Et eksempel på kjøpemat de har reagert på er posesmoothier fra Nestle og lignende. Klara har aldri hatt problemer med disse, men for Ulrik ble de rett og slett for sterke. I slike poser tilsetter de alltid en liten skvett sitronjuice som gjør at produktet skal holde lengre og ikke bli dårlig. For noen små mager kan dette bli for mye.

Processed with VSCO with a5 preset

Heldigvis skal det ikke mange ingrediensene til for å lage hjemmelaget smoothie/fruktgrøt. Det gjør du på 1 2 3 og resultatet blir både friskt, ferskt og godt. En favoritt her hjemme er mango og banan grøt. Den er kjempe god som et lite mellommåltid eller som en søt dessert etter middag. I slike grøter/ smoothier er det også enkelt å tilsette litt andre viktige næringskilder – som for eksempel chiafrø.

Processed with VSCO with a5 preset

Du trenger til 2 små mager💛

1 banan

1 mango

1ts chiafrø

1ts solsikkekjerner

1ts cocosa olje

En skvett melk/vann for å blande det ut

Slik gjør du💛

Ha alle ingrediensene i en blender og miks godt. Server!

Processed with VSCO with a5 preset

Ønsker deg en nydelig dag!

                                                                        Maria💛

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.