Mørk sjokoladekake

Processed with VSCO with a5 preset

Du trenger💛

200g smør

200g mørk sukkerfri kokesjokolade

4 egg

100g Sukrin gold

50g sukrin+

1ts ekte vaniljepulver

1ts bakepulver

100g mandelmel

50g fiberfin (evt. vanlig mel)

Processed with VSCO with a5 preset

Slik gjør du💛

Sett stekeovnen på 175 grader og finn frem en firkantet browniesform (eller en rund kakeform som er ca 22cm i diameter). Finn frem alle ingrediensene og start med å smelte smøret på svak varme. Tilsett sjokoladen i biter og rør godt til du får en jevn og glatt røre. Ha alt i en miksebolle og tilsett 1 egg om gangen. Rør godt mellom hvert egg. Ha i Sukrin, vanilje og bakepulver og rør godt. Til slutt sikter du i mandelmel og fiberfin og rører alt sammen med en slikkepott. Ha røra i formen og sett i ovnen i ca 25 minutter. Når kaken er ferdig avkjøler du den i ca 15 minutter før du setter den i kjøleskapet. La den stå i minst en time for best konsistens. Nyt med litt deilig vaniljeis, kesam eller krem.

Processed with VSCO with hb1 preset

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.