Knekkebrød pizza

God søndag til deg💛

Håper du har hatt en fin søndag og en fin helg! Her har dagen gått til hyttetur og en aldri så liten tur innom tannlegevakten. Ulrik falt med hodet først i asfalten så her var det en fortann som flyttet seg. Heldigvis gikk det bra og de slapp å gjøre noe særlig med den.

Ellers vil jeg dele en kjempe god oppskrift med deg i dag – knekkebrødpizza. Kjempe digg som en lett middag eller som noe godt til kvelds. Hjemme hos oss er denne svært populær og den er en god kilde til sunne næringsstoffer for både liten og stor.

Processed with VSCO with a5 preset

Jeg elsker squash og bruker det mer enn gjerne i pizzasausen. Som regel kutter jeg dem opp i store biter, men du kan også raspe dem oppi sausen hvis du vil ha en jevnere saus. Her har jeg vært så heldig å hente ferske squash hjemme i mormor sin hage. Kortreist og utrolig gode på smak!

Processed with VSCO with a5 preset

Du trenger💛

1 boks hakkede tomater med chili

1dl vann/melk

1 fedd hvitløk

2 små sjalottløk

1 squash

1 neve spinat

Salt&pepper

Smør til steking

Ost til topping

Valgfrie knekkebrød (Jeg bruker med spelt og chiafrø)

Processed with VSCO with a5 preset

Slik gjør du💛

Start med å steke sjalottløk i en dyp panne. Tilsett så hvitløk (ikke svi den). Surr løken i et par minutter før du tilsetter opphakket squash. Stek i ca 2 minutter. Ha oppi de hakkede tomatene og væsken samt salt & pepper og la det hele småkoke i ca 25 minutter. Når sausen begynner å bli litt tykk kan du sette ovnen på 200 grader og starte med å legge ut noen knekkebrød på et stekebrett. (Ha i spinaten helt til slutt og rør inn i sausen).Topp knekkebrødene med tomatsaus, ha på rivost og stek dem til osten er gylden. Jeg lagde en enkel guacamole til. Ha gjerne hvitløksdressing eller creme fraiche til.

Processed with VSCO with a5 preset

Nå er det straks tid for søndagssysler her hjemme – avslapning og noe digg kveldsmat. Ha en nydelig kveld!

                                                                          Maria💛

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.