Fyldig og kremete gulrotsuppe

Hei fine deg og god torsdag!💛

I går ble det jammen meg en god og varm suppe til kvelds, og selv om gradestokken viser skikkelige sommertemperaturer var det utrolig godt. En rund, kremete og fyldig suppe stappet med økologiske grønnsaker og masse digg –  ordentlig supermat for kroppen.

Personlig liker jeg best at denne suppen har en god og fyldig konsistens. Liker du den mer “rennende” er det bare å tilsette mer vann. Hemmeligheten til den gode og søte smaken er fersken – supergodt til rotgrønnsaker!

Du trenger💛

1 klatt smør til steking

1 oppkuttet sjalottløk

1 hakket hvitløk

1 pastinakk

5 gulrøtter

1 fersken

2ss hakkede tomater

4dl vann

1ss buljong

1 boks soya cuisine matfløte/ vanlig matfløte

Processed with VSCO with a5 preset

Slik gjør du💛

Ha en dasj smør i en dyp gryte og varm opp. Ha oppi sjalottløk og surr den blank. Skru ned varmen et par hakk og tilsett hvitløken. Etter et par minutter tilsetter du gulrøtter og pastinakk (i biter) og steker noen minutter. Ha i fersken og hakkede tomater og bland dem godt med rotgrønnsakene. Mål opp 4dl vann og tilsett i gryta. Jeg bruker buljongpulver som jeg tilsetter direkte i gryten. Ha i matfløten og småkok det hele i ca 20 minutter. Når alt er klart moser du suppen forsiktig med en stavmikser. Jeg liker best når det er litt tekstur og fylde, men dette velger du selv. Server med litt godt brød og gjerne Creme Fraiche.

Ha en nydelig dag videre!

                                                                           Maria💛

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.