Speltlompepizza uten kjøtt

Hei på deg💛

Søndag er en ekstra fin dag å lage noe godt til middag. Som regel er vi gjerne på familiebesøk og får middag der, men i dag ble det pizza på bordet her hjemme. Pizzaen vi lagde i dag er en superkjapp og lettvint pizza som du lager på null komma niks. Vi bruker gjerne speltlomper som base og da er det bare fyllet du trenger å tenke på.

Processed with VSCO with a5 preset

I dag falt valget på en kjøttfri variant som vi synes er greit å ha innimellom. I fyllet bruker jeg saftige bønner og grønnsaker så her blir man god og mett. Jeg bruker også det jeg finner i kjøleskapet – og i dag hadde vi hvitløk, en åpnet pakke med tomatsaus, en halvtom creme fraiche og en squash. Bønner, ost og spinat er alltid i hus så her var ingrediensene komplett!

Som pizzasaus brukte jeg det som var igjen av creme fraichen, 2ss hakkede tomater og 1 fedd hvitløk. Som sagt er dette en middag som skal være kjapp å lage og da er det viktig å utnytte de ingrediensene man har i kjøleskapet.

Du trenger💛

5 speltlomper

2ss creme fraiche + 2ss hakkede tomater + salt&pepper

1/2 squash

 1 sjalottløk

1 pakke bønner

1 god neve spinat

1/2 pakke rivost

Slik gjør du💛

Sett ovnen på 200 grader. Lag tomatsausen og fordel jevnt over speltlompene. Ha en klatt smør i en stekepanne og tilsett sjalottløk. La løken bli blank og tilsett opphakket squash. Skyll bønnene og ha i stekepanna. Bland alt godt sammen og la det steke i ca 5 minutter. Fordel fyllet over lompene – ha på ost + spinat og stek midt i ovnen i 15 minutter.

Server gjerne med aioli og en god salat!

Processed with VSCO with a5 preset

Ønsker deg en nydelig søndagskveld!

Maria💛

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.