Pannekaker med spelt og havremel

Hei mandag!💛

I dag har vi første offisielle feriedag her i huset. Det vil si den første av 3 friuker fra barnehagen. Neste gang Ulrik skal i barnehagen er det på stor avdeling (!!!) Om noen få dager har Lasse ferie og det blir herlig!

I dag regner det på våre trakter, så utenom en liten tur på butikken har vi kost oss inne med pannekakelaging. I dag ble det tynne og originale pannekaker til lunsj – selvsagt med en liten twist. Jeg liker best å bytte ut hvetemel med noe annet da hvitt mel ikke tilfører noe som helst næring i maten. Så i disse pannekakene finner du en kombinasjon av speltmel og havregryn.

Processed with VSCO with a5 preset

Disse er skikkelige gode og mektige, og du kan gjerne ha de til både lunsj og middag. Ungene liker best smør på og spiste både 2 og 3 pannekaker hver. Jeg toppet min med peanøttsmør, blåbær og banan – NAM! Jeg fikk ca 12 pannekaker av denne røra så her blir det nok kalde pannekaker til kvelds😋😋😋

                                                                    Du trenger💛

2dl sammalt speltmel

1dl havregryn (mal til mel) eller bruk vanlig havremel

1ss vaniljekesam

4dl Helmelk

3egg

Slik gjør du💛

Bland sammen det tørre og ha i vaniljekesam og melk. Rør alt godt sammen før du tilsetter eggene. La røra svelle i ca 15 minutter før du steker dem i en varm panne med smør.

Processed with VSCO with a5 preset

Ha en nydelig dag videre!

Maria💛

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.