Veggiegryte med bønner

Hei Mandag💛

I skrivende stund sitter jeg på terassen vår i Kroatia og nyter tilværelsen. Ferie er digg! Morgentimene går til strand og bading, mens når sola står på sitt sterkeste er vi hjemme i leiligheten og spiser litt lunsj + slapper av – helt perfekt for oss😊 Ukens middagsoppskrift er en matrett jeg lager titt og ofte. Den er superenkel, sunn og veldig billig. En perfekt hverdagsmiddag som metter godt!

Processed with VSCO with a5 preset

Jeg bruker som regel det av grønnsaker jeg finner i kjøleskapet, men for ordens skyld skal du få en konkret oppskrift😉

Du trenger💛

1 fedd hvitløk

1 rødløk

1 paprika

1 squash

5 gulrøtter

1 boks hakkede tomater

1 boks kidney bønner

1 boks soya cuisine (vanlig matfløte)

1 ss olivenolje

Salt&pepper

1/2 pakke rivost

                     Processed with VSCO with a5 preset

Slik gjør du💛

Start med å ha litt smør i en panne – ha i rødløk og la den bli blank. Skru varmen litt ned og press i hvitløken. Ha oppi paprika + squash og stek videre. Gulrøttene kan du gjerne rive før du har dem oppi gryta. Ha over de hakkede tomatene, soyafløten og bønnene og la det hele småkoke i ca 10 minutter. Ha over litt salt og pepper mot slutten av koketiden. Har du en gryte som tåler stekeovn kan du gjerne ha på osten og la den gratinere i 10 minutter i ovnen. Ellers kan du ha over osten og røre den inn i gryta. Når alt er klart heller du over litt olivenolje. Server med godt brød og litt eventuelt litt rømme.

Da håper jeg at mandagen din er kjempe fin – ha en flott kveld!

Maria💛

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.