Meatfree Monday

Hei til deg og god mandag!💛

Da var vi kommet hjem fra 1 uke i Kroatia og gjett om det var herlig. Ferie er fantastisk og jeg er utrolig takknemlig for at vi kan dra på tur – men borte bra, hjemme best💛 Å reise med to små barn er kjempe gøy, men kan også være krevende til tider. Derfor setter denne mammaen pris på å komme hjem i eget hus hvor alt av ting og utstyr er tilgjengelig.

Processed with VSCO with a5 preset

Selv om jeg er flink til å være sunn og passe på at familien får i seg gode næringsstoffer på ferie er det noe helt annet når du har alt av kjente matvarer på plass i kjøleskapet. Så i dag har vi vært på en liten handletur og nå er skuffer og skap fylt opp med våre favoritter. Dagens middag ble en regnbue av ferske grønnsaker – helt fri fra kjøtt. Meatfree Manday har blitt et populært fenomen og jeg synes alle burde prøve seg på et par kjøttfrie middager i uka. I dag tok jeg utgangspunkt i en god gammeldags tomatsaus som jeg puttet litt diverse grønt i – super næringsrikt for kropp og sinn!

Som tilbehør lagde jeg noen zoodles, samt kokte et par poteter som jeg moste i barna sine skåler. Har du en liten hjemme som ikke tygger helt enda kan du gjerne mose denne tomatsausen sammen med litt potet, smør og en skvett Hmelk.

Du trenger💛

1 fedd hvitløk

1 gul løk

1/2 squash

2 gulrøtter

1ss tomatpure

1 beger hakkede tomater med basilikum

Salt&pepper

1dl vann hvis du vil ha en løsere konsistens

2 poteter (valgfritt)

Litt raspet parmesan

Til zoodles (2 personer)💛

1 stor squash

Olivenolje

Processed with VSCO with a5 preset

Slik gjør du💛

Ha litt smør i en dyp panne og varm opp. Hakk den gule løken i små biter og tilsett i gryta. Surr løken i et par minutter før du rasper oppi hvitløken. Ha i squash (i biter) + opphakkede gulrøtter og la alt steke sammen i ca 5 minutter. Ha i 1ss tomatpure og bland godt. Tilsett de hakkede tomatene samt salt&pepper og la det hele småkoke i ca 25 minutter. Mens sausen koker skreller du poteter og legger dem i kokende vann. Lag zoodles og legg dem på et skjærebrett. Ha over litt olivenolje og la det trekke inn. Når sausen er ferdig danderer du den pent over zoodlesen. Server med revet parmesan og gjerne en frisk salat.

Processed with VSCO with a5 preset

Ønsker deg en nydelig mandags kveld💛

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.