Blomkålpizza

God morgen💛

Jeg elsker pizza og særlig en som er både sunn og næringsrik. For meg er det viktig at maten jeg spiser tilfører kroppen min noe bra og da velger jeg gjerne en sunnere bunn enn den klassiske “hvite” pizzabunnen. Gårsdagens middag ble en saftig blomkålpizza som både så fristende ut og smakte godt.

Processed with VSCO with a5 preset

Toppingen ble det som lå i kjøleskapet – en miks av kyllingkjøttdeig samt noen grønnsaker. Pizzasaus hadde vi heller ikke tilgjengelig så jeg rørte en spiseskje creme fraiche i fyllet. Enkelt og greit!

Processed with VSCO with a5 preset

Selve bunnen kan du gjerne forhåndssteke i ca 10 minutter – jeg unnlot å gjøre dette og da tok hele prosessen en del lengre tid.

Processed with VSCO with a5 preset

Du trenger💛

1 blomkål (finhakket, gjerne i en foodprossessor) 

1dl mandelmel 

1/2dl fiberfin (evt mer mandelmel)

2egg

1ss cottage cheese 

Litt salt + 1ss olivenolje 

IMG_9927

Slik gjør du 💛

Sett ovnen på 200 grader. Ha blomkål, mandelmel og fiberfin i en bakebolle. Rør godt sammen. Ha i egg, cottage cheese, olje og salt og rør videre. Ha “deigen” på et stekebrett og stek bunnen i ca 10 minutter. Jeg stekte opp 1/2 gul løk, 1 fedd hvitløk samt litt kyllingkjøttdeig. Tilsett litt opphakket squash og stek videre. Ha i 1ss creme fraiche og rør godt. Ha fyllet på pizzabunnen og topp med ost + asparges. Stek videre i ca 20 minutter.

Ha en nydelig dag!💛

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.