Ovnsbakte squash og paprika båter

Hei til deg og god mandag!❤️

I dag har det vært skole og barnehagestart for mange, og den kjente hverdagen er tilbake. Her går det mot høstvær og i dag har jeg hatt en ordentlig fin mandagsfølelse. Kjøleskapet er fylt opp med sunne favoritter og i dag har vi startet uken med en herlig regnbue av næringsrike grønnsaker.

 

Squash er en av mine favoritt grønnsaker og vi bruker den nesten daglig. Den passer like godt i smoothies som i middagsretter. Visste du at squash er en super kilde til folat, kostfiber og C vitamin? Kostfiber er super gunstig for mage og fordøyelse, mens folat bidrar til å redusere tretthet. Vitamin C styrker immunsystemet og øker opptaket av jern fra andre matvarer. Tre gode grunner til at du virkelig bør prøve ut denne gode og saftige grønnsaken.

Processed with VSCO with a5 preset

Til ukens middag trenger du❤️

1 stor squash 

1 stor paprika 

1 pakke kyllingkjøttdeig 

1 fedd hvitløk

Salt&pepper 

1ss tomatpure 

1/2 boks hakkede tomater 

1 god neve oppkuttet kål

Noen skiver Norvegia 

1 pakke mozzarella (kan sløyfes) 

Slik gjør du❤️

Start med å sette ovnen på 200 grader over og undervarme. (Vi brukte potetstappe som tilbehør – da må du skrelle poteter og få dem på kok). Skjær squashen i 4 deler og skrap forsiktig ut fyllet med en skje. Ha fyllet i en miksebolle. Del en stor paprika i 2 og fjern innmaten.

 

Bland 1 fedd hvitløk i squashfyllet og stek det lett i en panne med en klatt meierismør/ olje. Ha oppi en pakke kyllingkjøttdeig og stek kjøttet godt. Bland inn 1ss tomatpure og la det blande seg i ca 1 minutt. Tilsett 1/2 boks hermetiske tomater + salt&pepper og la det hele småputre i ca 10 minutter. Ha i kål og bland godt. Fordel fyllet i squash + paprika båter og dekk med ost. Stek båtene i ca 10 minutter på 200 grader før du setter på varmluft (200 grader) i 5 minutter til. Server med potetstappe/ salat og gjerne litt creme fraiche.

Processed with VSCO with a5 preset

Håper det smaker❤️

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.