Cookies med squash og mørk sjokolade

Hei og god mandag!💛

På lørdag fikk jeg et ordentlig søtsug, og dagens oppskrift er et resultat av det – myke og saftige cookies med sjokolade og squash. Jeg har som sagt en super mormor som dyrker egen squash og vi er så heldige å få ferske squash av henne når vi ønsker (i sesong). Jeg bruker squash daglig i både middag og smoothies og denne gang i kakemiksen. Resultatet ble supert og saftig, så denne bør du prøve!

Processed with VSCO with a5 preset

Du trenger💛

1 liten squash 

2ss sukrin gold eller kokosblomstsukker 

2 egg 

1ts vaniljepulver

Litt havsalt 

2dl mandelmel / speltmel

1ts bakepulver 

1ts ceylon kanel

50g mørk sjokolade (hakket)

Processed with VSCO with a5 preset

Slik gjør du💛

Start med å raspe squashen. Når den er ferdig raspet legger du den i et kjøkkenhåndkle og trykker ut overflødig vann. Det er viktig at du får ut så mye væske som mulig. Pisk sammen egg + sukrin og bland så inn det tørre. Vend inn squashen og sjokoladen. Jeg lagde 8 store cookies, men du må gjerne lage dem mindre. Stekes midt i ovnen på 180 grader i ca 20-25 minutter. Avkjøles på rist.

Cookiene kan du legge kaldt i kjøleskapet og de holder seg gode i ca 3 dager. Jeg hadde nettopp en kald til morgenkaffen og den var supersaftig og god. Ønsker deg en strålende mandag!💛

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.