Ting jeg elsker fredag!

God morgen og hei fredag💛

Endelig fredag og helg – det liker vi! I denne ukens “ting jeg elsker fredag” skal du få noen herlige oppskrifter som jeg bruker titt og ofte. Speltrundstykker, tomatsalsa og sellerismoothie. Kanskje du kan bruke tomatsalsa oppskriften allerede i kveld? Kjør på med en aldri så liten tacokveld – det er jo tross alt helg😉

Spelt&mandel rundstykker med chiafrø🍞🍞

Okei disse rundstykkene her er helt fantastiske! De er superenkle å lage og det beste av alt? De skal ikke heve så du sparer ganske greit med tid. Jeg tilsetter litt chiafrø i deigen for litt ekstra næringsstoffer. Chiafrø er såkalte superfrø og er fullstappet med gode byggesteiner. De inneholder svært mye fiber noe som er gull verdt* for tarm, fordøyelse og metthetsfølelse. De er også rike på Omega3 som er viktig for både nervesystemet og immunforsvaret.

Du trenger💛

3 egg

100g mandelmel (evt speltmel – tilpass i deigen)

60g sammalt speltmel 

2ss chiafrø 

250g cottage cheese 

1 neve revet gulost 

1ts bakepulver 

1 dryss med havsalt 

Slik gjør du💛

Sett ovnen på 200 grader. Kakk eggene i en bolle og ha i cottage cheese og chiafrø. Mos godt sammen med en stavmikser. Tilsett det tørre og bland godt. (Her kan det være lurt å bruke hendene). Ha i osten helt til slutt og jobb den inn i deigen. Form til rundstykker og ha dem på et stekebrett. (Topp gjerne med sesamfrø). Stek dem i ca 15-20 minutter. (Følg med da alle ovner er forskjellige).

Processed with VSCO with a5 preset

Sellerismoothie🍵🍵

Noe jeg har blitt hekta på i det siste er smoothie mikset med squash og selleri. Kanskje ikke den søteste smaken, men virkningen er helt fantastisk. Her snakker vi en naturlig og rensende drikke som virkelig booster kroppen. Selleri har flere ulike helsefordeler. Noen jeg kan nevne er:

  • Den inneholder fiber, antioksidanter og flere vitaminer og mineraler.
  • En super anti-inflammatorisk matvare (dvs den bidrar til å dempe betennelser i kroppen)
  • Er fantastisk rensende for fordøyelsen.
  • Bidrar til å redusere dårlig kolesterol.

Du trenger💛

3 stenger stangselleri🌟1/2 squash🌟En liten skvett mandelmelk 

Ha alle ingrediensene i en god blender og miks godt! Drikk med engang.

Processed with VSCO with a5 preset

Tomatsalsa🍅🌮

Yass! En av mine absolutte favoritt salater/salsaer – tomatsalsa med chili og koriander. Supergodt for både ganen og kroppen. Hvorfor kjøpe salsa når du helt enkelt kan lage den selv? Da sparer du kroppen din for både sukker og e-stoffer og det er BRA! Denne oppskriften er enkel og du lager den i en fei.

Du trenger💛

5 store tomater 

1/2 gul løk

1 chili (1/2 hvis du vil ha en mildere smak) 

1 lime 

Salt & pepper 

En bunt med koriander 

1/2 mango 

Slik gjør du💛

Skjær tomatene i 2 og ta ut kjøttet og legg til siden. Har du en liten kuttemaskin kan du gjerne bruke den, ellers kan du finhakke tomatene. Ha tomatene i en skål og tilsett finhakket løk + finhakket chili. Ha oppi mangobiter og krydder og bland sammen. Tilslutt  presser du over litt lime og har over finhakket koriander.

Processed with VSCO with hb1 preset

Da håper jeg at du får en fantastisk fredag!💛

 

 

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.