Mine mattips

Heisann!💛

Jeg får flere henvendelser om hva jeg spiser/ må ha og bruker i løpet av en uke. Derfor har jeg lagd et innlegg som handler om nettopp dette + noen tips om kjappe og enkle retter!

Processed with VSCO with a5 preset

Flere har travle dager så kjappe og sunne retter er noe de aller fleste vil sette pris på. Jeg er selv småbarnsmor og vet godt at måltider som er enkle å smelle i sammen er gull verdt. Personlig er jeg ikke særlig kravstor – her i huset bruker vi det som er i kjøleskapet og fryseboksen.

Processed with VSCO with a5 preset

Speltlompepizza🌟🌟🌟

Det jeg fokuserer på er at maten vi spiser skal være næringsrik og mettende for både liten og stor. Hver mandag lager jeg det som blir ukens middag på bloggen. Da lager jeg gjerne en stor porsjon som vi også spiser på tirsdag. Har du ikke nok restemat så anbefaler jeg deg å lage en enkel omelett i tillegg.

Mine hverdagstips:

 • Storhandel

Jeg prøver kun å handle mandag og fredag – thats it. Hver mandag går jeg gjennom kjøleskap og fryseboks + hyller og skap for å se hva som trengs av varer. Jeg skriver en handleliste og sjekker ut hvilke butikker som har aktuelle tilbud. Som regel handler vi på Rema 1000, men jeg kan gjerne gå innom flere butikker hvis de har tilbud på for eksempel ost/ dopapir og lignende. For hver gang jeg handler skriver jeg ned på mobilen min hva sluttsummen ble. Mandagslisten skal vare til fredagsmorgen – helgehandel tar vi fredags ettermiddag. Jeg kjøper aldri mer enn 3 middager om gangen. Det vil si at vi uten unntak har restemiddag i løpet av uka. Slik slipper du å kaste mat. Hos oss går det i mye frukt og grønt så jeg kjøper mye ferske grønnsaker. Blir det dårlig kan du lett lage en suppe eller bruke det i smoothien.

 • Kutt ned på kjøttet

En super måte å spare tid og penger på er å bytte ut noe av det tradisjonelle “middagskjøttet”. Da mener jeg kjøttdeig, karbonadedeig, kjøttkaker og lignende. Bytter du ut 1 middag i uka med for eksempel bønner sparer du 1. en god del penger (1 pakke bønner koster ca 10kr). 2. Du tilfører kroppen din masse god næring. Bønner er en fantastisk proteinkilde, en naturlig antioksidant og er fulle av fiber. 3. Du sparer mye tid på matlagingen. Så hiv deg rundt og bytt ut tacokjøttet med bønner! Det er super enkelt og smaker fantastisk! Så en utfordring til deg er at neste gang du kommer over en oppskrift som inneholder kjøtt, se om du kan bytte det ut med bønner eller linser.

Processed with VSCO with a5 preset

 • Drink IT up!

Smoothies4life. Jeg drikker alltid en smoothie ila dagen. Mine smoothier er kanskje ikke like poppis for barna så da bytter jeg gjerne ut noen ingredienser. Jeg har alltid disse ingrediensene tilgjengelig i kjøleskapet + fryseboksen slik at både store og små kan ha en smoothiefest:

 1. Avokado
 2. Hmelk
 3. Mandelmelk
 4. Banan
 5. Kål + spinat (bruker ferdig vasket kål og frossen spinat). Frossen spinat er superbillig i forhold til fersk spinat, men inneholder akkurat de samme næringsstoffene.
 6. Peanøttsmør
 7. Frosne bær (Når de er frosset i sesong er frosne bær like næringsrike som ferske + prisen er mye rimeligere).
 8. Extra Virgin Kokosolje.
 9. Gresk yogurt
 10. Havregryn
 11. Chiafrø

Processed with VSCO with a5 preset

🌟🌟🌟🌟🌟🌟

Processed with VSCO with c3 preset

 • Snacks & Drikke

Du vet når du setter deg ned etter en lang dag, ungene er i seng og du bare MÅ ha noe digg? Da anbefaler jeg deg en liten bit mørk sjokolade + litt rå mandler (evt. bakt i ovnen med litt havsalt) og en stor kopp te. Sjokoladen og teen roer søtsuget og tilfører kroppen gode antioksidanter og urter. Kjøp gjerne en te som er beregnet til kveldsbruk aka koffeinFRI! Ps. Mørk sjokolade som inneholder mer enn 70% kakao er helt innafor i hverdagen. Flere store produsenter lager nå slike sjokolader og det er lett å få tak i!

Processed with VSCO with a6 preset

Er du på utkikk etter en større kvelds har jeg noen must havs på listen min:

 1. Egg
 2. Fetaost
 3. Knekkebrød
 4. Kyllingfilet pålegg
 5. Rødbetesalat
 6. Kål
 7. Hempfrø (selges i dagligvarebutikker som Mega/Meny)
 8. Squash

Spiser vi en tidlig middag er det gjerne ekstra godt med et større kveldsmåltid. En av mine favorittretter er en slags “putt hva du vil i panna” rett. Med en varm panne, smør og litt grønnsaker kommer du langt. Denne bruker jeg ofte:

Ha smør i en panne og ha i litt squash og ferdig vasket kål. Surr det blankt før du kakker i 2 egg. Rør godt i panna til eggene er oppløst. Stek det godt og ha over i en stor skål. Bland i fetaost og hempfrø og server! Personlig liker jeg gjerne å ha over litt surkål, men her er det smak og behag.

Processed with VSCO with av4 preset

Hvis jeg ikke gidder å styre med ovn og kokkelering funker en god gammeldags skive. Prøv å være litt kreativ med pålegget! Kjør på med litt grønt og gjerne et proteinrikt pålegg som kylling. Rødbetesalat passer perfekt på brødskiva og nærer samtidig kroppen.

Processed with VSCO with a5 preset

 • Frosne grønnsaker

Ja jeg maser en del om frosne grønnsaker, men det funker. Skal du lage en suppe/ gryterett til hele familien er det super greit å slippe unna all skjæringen av grønnsaker. Når vi for eksempel lager fiskeboller –> frosne grønnsaker. Kyllinggryte —> frosne grønnsaker. Mitt tips til deg er å alltid ha litt frozengoods i frysen. Da er det lett å mikse opp middag i en fei!

Processed with VSCO with a5 preset

Mine middags must haves:

 1. Matfløte + kokosmelk (fantastisk som base i alt slag supper og gryter)
 2. Hakkede tomater (tomater + kokosmelk + kylling/fisk = supermiddag)
 3. Gul løk + hvitløk (funker som base i alt)
 4. Tomatpure
 5. Bønner
 6. Speltperler
 7. Poteter (potetstappe, ovnsbakt potet, kokt potet)
 8. Gurkemeie + Spisskummen + kanel + kardemomme + ingefær
 9. Grønnsaker som gulrot, squash, paprika

Det meste av det jeg lager inneholder alltid matvarene ovenfor. Jeg bytter ut proteinkilden regelmessig (kylling, fisk, bønner, kjøtt).

Processed with VSCO with a5 preset

Ellers pleier jeg å småknaske på ulike mellommåltid i løpet av dagen. Dette kan være alt fra mandler til ost eller skyr. Min regel er å spise hver 3 time. Det fungerer best for meg.

Håper du kan ta med deg noen av disse tipsene! Ha en strålende helg!🌟🌟🌟

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.