Fiskekaker i gul saus

Hei og god mandagskveld til deg💛

Ukens middagsoppskrift er en lettvint og sunn middag som passer for både liten og stor. Her hjemme prøver vi å lage den titt og ofte da fiskeboller er en super kilde til blant annet Jod. Jod er et grunnstoff som har viktige funksjoner i kroppen vår og hvit fisk som hyse og torsk er supre kilder til nettopp dette. Spiser du en god porsjon med fiskeboller sikrer du deg det anbefalte dagsbehovet😉

Min versjon av fiskeboller er litt annerledes enn den tradisjonelle “fiskeboller i hvit saus”; i denne oppskriften er det nemlig tilsatt 1ts gurkemeie for både smak og gode næringsstoffer. Jeg er som sagt FAN av gurkemeie og putter den både i mat og drikke. Det smaker helt fantastisk og er lett å bruke! Jeg har valgt å bruke speltperler i denne retten, men hvis du ønsker kan du gjerne bytte dem ut med kokte poteter.

Processed with VSCO with a5 preset

Du trenger💛

1ss smør til steking

1 gul løk

1 pose frosne grønnsaker (brokkoli, blomkål og gulrot)

1 boks matfløte

1ss økologisk buljongpulver

2dl fiskekraft (bruk den som er i fiskebollepakken)

1 pakke fiskeboller (de fra Lofoten har supre ingredienser og er mer eller mindre som hjemmelagde)

1ts gurkemeie

Salt & pepper

2dl økologisk perlespelt

Slik gjør du 💛

Start med å tilberede perlespelten (følg instruks på pakken).

Ha smør i en dyp gryte og tilsett finhakket løk. La løken bli blank før du tilsetter de frosne grønnsakene. La grønnsakene surre litt før du har over 1 boks matfløte + 2dl fiskekraft. Ha i krydder og buljong og la blandingen koke opp. Småkok i ca 10 minutter. Ha så over fiskebollene og la dem trekke i ca 5 minutter. Tilslutt blander du inn den ferdigkokte perlespelten.

Da håper jeg at du får en nydelig mandagskveld!💛

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.