Høstgryte med kylling og gresskar

God morgen og god mandag til deg!💛

I dag kommer ukens middagsoppskrift og denne gangen kjører jeg på med min absolutte favorittrett denne årstiden – høstgryte med kylling og flaskegresskar. Flaskegresskar er ikke det samme som vanlig gresskar, den ser helt annerledes ut og man bruker dem litt forskjellig. På engelsk heter den “butternutsquash” fordi den minner litt om squash i formen. Fargen er dyp og oransje inni, men utenpå er flaskegresskar mye lysere enn det vanlige gresskaret. Du finner dem i de fleste gode matbutikker.

Processed with VSCO with a5 preset

Okei denne oppskriften her er selve definisjonen på høstmat spør du meg. Duften av gresskar og varme krydder setter virkelig stemningen. Listen over ingredienser er litt lang i denne oppskriften, men tro du meg – det er så verdt det! Retten er superlett å lage, her må du bare passe på å gjør alt klart på forhånd.

Du trenger💛

1/2 flaskegresskar 

1/2 gul løk

3 hakkede gulrøtter

1 fedd hvitløk 

1 paprika 

1/2 brokkoli 

1 ts gurkemeie

1ss økologisk buljongpulver (kan sløyfes) 

1/2dl vann 

1 boks kokosmelk 

Salt & pepper 

1 pakke strimlet kyllingfilet 

2dl speltperler + 4dl vann 

Processed with VSCO with a5 preset

                                 🎃🎃🎃🎃

Slik gjør du💛

  • Start med å kutte opp gresskaret i små terninger. Legg dem i en ildfast form med litt olje, salt og pepper og la det steke på 200 grader i 25 minutter. 
  • Forbered og kok perlespelten som anvist på pakken. 
  • Stek kyllingen og sett den til side. 
  • Ha 1ss smør i en dyp kjele og ha oppi 1/2 gul løk (hakket). Ha så i et knust hvitløksfedd, hakket paprika, hakket gulrot og oppdelte brokkolibuketter i kjelen. La alt steke godt sammen før du tilsetter 1ss økologisk buljong pulver med 1/2dl vann. Tilsett gurkemeie, salt og pepper og tilsett til slutt kokosmelken. La det hele småkoke i 15 minutter før du blander inn kylling, speltperler og gresskar. Server med ferske urter og gjerne litt creme fraiche. 

Processed with VSCO with a5 preset

Da håper jeg at du får en fortsatt nydelig mandag!💛

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.