Grønnsakslasagne

Opp med hånda hvis du digger lasagne! Definitivt en av mine favorittretter gjennom tidene💕 Original lasagne passer gjerne som helgekos, men i ukedagene kan det være greit å bytte ut litt ingredienser slik at retten gir god næring og energi til systemet💫 Som jeg har sagt før så prøver jeg virkelig å kutte ned på handleturer – dvs 2 ganger per uke. Is it possible? Haha noen ganger er det det, særlig hvis jeg går inn for det.

Her om dagen manglet jeg en del greier men middag ble det likevel! En herlig grønnsakslasagne rik på smak og masse antioksidanter🥕🥕

Du trenger🧡

 • 2 store gulrøtter
 • 1 gul løk
 • 1 liten squash
 • 1 pakke hakkede tomater
 • 1 pakke bønner
 • Spisskummen – salt – pepper – gurkemeie
 • 1ss smør
 • 1ss speltmel
 • 3dl helmelk
 • 1/2 pakke anglamark soyabønnepasta
 • Ost
 • Koriander
 • Creme Fraiche

Slik gjør du🧡

Sett ovnen på 200 grader.

Ha grønnsakene oppi en kuttemaskin (eller skjær dem for hånd). Ha litt smør i en panne og tilsett grønnsakene. La alt surre i noen minutter før du tilsetter hakkede tomater og krydder. La alt småputre i ca 10 minutter.

Kok soyabønnepasta som anvist på pakken.

Finn en liten gryte og smelt 1ss smør sammen med 1ss speltmel. Når det «klumper» seg sammen tilsetter du helmelken. Visp til det koker og sausen tykner. Sett til siden.

Tilslutt har du bønnene oppi grønnsaksmiksen. Finn frem en ildfast form og fordel slik 👉🏻 tomatsaus, pasta – bechamelsaus. Gjenta til det ikke er mer igjen. Topp med ost og stek i ca 15-20 minutter. Toppes med koriander og creme fraiche.

Maria💛

 

One thought on “Grønnsakslasagne

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.