Ting jeg elsker fredag – IKEA lekekjøkken HACK

God kveld og god fredag! 

Dagens “ting jeg elsker fredag” blir en liten guide på hvordan du som meg kan freshe opp et kjedelig IKEA lekekjøkken. Har fått flere responser og ønske om et “how to” innlegg, så her kommer det!

Jeg må si meg overraskende fornøyd med mitt lille prosjekt aka IKEA hack for dummies. Det som skulle være et aldri så lite malingstrøk ble plutselig et ganske fint møbelstykke og jammen måtte det litt ommøblering til for å vise frem mitt mesterverk😉 Haha, helt seriøst var det ganske enkelt men kanskje en smule tidkrevende.

Processed with VSCO with a5 preset

Så hva trenger man til et slikt hjemmeprosjekt? Først og fremst trenger du et IKEA lekekjøkken. Vi fant vårt kjøkken på et bruktmarked og tror jeg betalte rundt 150kr for det. Jeg ser at det er flere som selger på finn.no/fretex så her kan du gjøre et kupp! Ellers har vi akkurat malt over spisestuen så jeg brukte bare litt restemaling. Skal du kjøpe maling kommer du unna med en testboks som er mye rimeligere enn et 3liters spann.

Processed with VSCO with a5 preset

Du trenger 🎨🎨🎨

 • Ikea lekekjøkken 
 • Maling 
 • Sandpapir
 • Gullspray fra panduro 
 • Knotter 
 • Knagger
 • Selvbekledende marmor (fant på panduro/hobbybutikk)

Slik gjør du🎨🎨🎨

 1. Start med å pusse forsiktig over lekekjøkkenet med litt sandpapir.
 2. Finn frem maling og mal over de flatene du ønsker. La første strøk tørke i ca to timer før du begynner på strøk nr. 2.
 3. Spray vask + kran med gullspray og la det tørke.
 4. Ta av benkeplaten og dekk den med selvbekledende marmor. Snu så benkeplaten rundt å skjær ut en X der vasken og ovnen er. Da er det lett å brette inn kantene slik at du får et pent resultat.
 5. Hvis du vil kan du gjerne spraye de “gamle” knottene med gullmaling eller så kan du kjøpe nye. Siden IKEA har samme mål på alt er det veldig enkelt å bytte de ut med noen freshere fra kjøkkenavdelingen.
 6. Blir du plutselig like revet med som meg selv her så kan du gå på kremmerhuset å kjøpe knotter til å skru fast under steketoppen. Dette er virkelig ikke nødvendig og det ble jammen meg en hett affære sånn rent stressmessig, men resultatet ble lekkert så da er hvertfall jeg fornøyd!

Da håper jeg at du kan ta med deg noen tips! Kanskje blir dette helgens prosjekt? Jeg for min del er klar for en super helg og legger mine handyman skills på hylla for denne gang.

Processed with VSCO with a5 preset

God helg!💛