Sjokolademuffins

Hjemme hos oss betyr søndag KAKE og alt som er godt. Jeg har vokst opp med familiemiddag + kakesøndag og jeg synes det er utrolig gøy å forsette slik med mine egne barn. Siden vi kuttet raffinert sukker fra kostholdet vårt har virkelig fantasien fått lov til å blomstre. Å lage herlige desserter som både er enkle å mikse sammen og smaker godt kan være en smule vanskelig når du ikke bruker “vanlige” ingredienser.

Processed with VSCO with a5 preset

Jeg har heldigvis et par oppskrifter på lur hvis du som meg foretrekker et sukkerfritt alternativ. Som disse deilige sjokolademuffinsene jeg lagde til søndagskaffen i dag.

Processed with VSCO with a5 preset

Utrolig enkle, gode og ikke minst fri fra hvitt mel og raffinert sukker. Jeg bruker som regel mandelmel i mine oppskrifter. Det koster gjerne mer enn vanlig mel, men til mandelmelets forsvar er det en bedre investering i helsa di😉

Processed with VSCO with a5 preset

Siden jeg kjente litt ekstra på søtsuget i dag blandet jeg inn litt mørk sjokolade. Og ja, disse muffinsene er nok en ny favoritt. Note to self –> gjerne doble røra😋

Du trenger💛

  • 3 egg
  • 4 ss Sukrin gold 
  • 100g smeltet smør 
  • 1ts vanilje ekstrakt (kan sløyfes) 
  • 100 gram mandelmel 
  • 100 gram siktet økologisk speltmel 
  • 1dl valgfri melk 
  • 1ts bakepulver 
  • 1ts av kanel, kardemomme + vanilje 
  • 100 gram mørk sjokolade 

Slik gjør du💛

Sett ovnen på 180 grader. Finn frem et muffinsbrett eller former. Røra lager ca 10 muffins. 

Bland egg, sukrin, smør og vaniljeekstrakt og miks godt. Bland alt det tørre og ha i røra. Til slutt vender du inn hakket mørk sjokolade. 

Stekes på 180 grader i ca 20-25 minutter. 

Processed with VSCO with a5 preset

Håper det smaker!💛

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.