Speltlompe quesadillas

Hei og god søndag!

Hva gjør du denne søndagen? Her koser vi oss inne mens regnet bokstavelig talt øser ned ute. Dagen i dag har gått til diverse matlaging og planlegging av den kommende uken. Jeg er spent på å teste ut et par nye middagsideer og jeg kommer såklart til å dele oppskrifter med dere!

Processed with VSCO with a5 preset

I dag skal du få super enkel middagsoppskrift av meg. Som dere sikkert har fått med dere er speltlomper flittig brukt her i huset. De både smaker og metter godt, og de er enkle å bruke både til matpakken og middagen. Som et alternativ til tortillasen er speltlomper mer næringsrikt og ikke minst lavglykemisk. Det vil si en senere blodsukkerstigning noe som er svært gunstig for kroppen. Raske karbohydrater som fører til høye blodsukkertopper finner man i varer med høyt innhold av hvitt hvetemel/ maismel. Derfor kan det være lurt å bytte ut den vanlige tacolefsen en gang i blant.

Processed with VSCO with a5 preset

Du trenger💚

 • 1 gul løk 
 • 1 fedd hvitløk 
 • 2 gulrøtter 
 • 1/2 squash 
 • 1/2 paprika
 • 1 pakke hakkede tomater 
 • 1 pakke sorte bønner 
 • 1-2ts spisskummen
 • Salt & pepper 
 • Rivost
 • Speltlomper
 • Creme Fraiche 
 • Spinat/ Koriander 

Slik gjør du💚

 1. Finhakk alle grønnsakene og legg dem til siden. Finn frem en dyp gryte og ha i en god klatt smør. Ha den gule løken i gryta og la den steke i ca 5 minutter til den er fin og blank. Tilsett finhakket hvitløk og stek i et par minutter til. 
 2. Ha gulrøtter, paprika og squash i gryten og la det steke godt i 5 minutter. Ha over de hakkede tomatene og krydderet og la blandingen småkoke i 10 minutter. 
 3. Skyll bønnene godt i vann før du har dem i gryta. Bland alt godt sammen og sett til siden. 
 4. Finn frem en stekepanne og sett den på medium varme. Fordel blandingen i speltlompene og ha over rivost. Brett lompene i to og stek dem i pannen. Bruk gjerne et lokk til å trykke ned lompene slik at de får en sprø skorpe. 
 5. Server lompene på et fat og ha gjerne over hakket koriander/ spinat. 

Ønsker deg en flott søndag videre💚

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.