Ting jeg elsker fredag!

God morgen og god fredag!💕

Hvordan har du det denne herlige fredagen? Etter en lang uke kjenner jeg at det er helt på sin plass at fredag endelig er her. Jeg er som regel veldig flink til å nyte alle dager, hverdager som helg, men noen ganger kan hverdagen bli mye og da er det godt å senke skuldrene når helga kommer. For meg så f u n g e r e r det så innmari bra å lytte til kroppen og dens behov i stedet for å bare kjøre på. Og nettopp derfor sitter jeg i skrivende stund med en stor kopp deilig kaffe i sofaen og bare slapper av.

I dag tenkte jeg å poste et “elsker fredag” innlegg med tanke på at det er en stund siden sist. Personlige råd og tips er noe av det gøyeste jeg leser og derfor liker jeg å dele små tips og hverdagshack med deg.

Vill mørk melkesjokolade✨✨✨

Ukens 3 favoritter er blant annet en sjokolade som jeg har fått skikkelig dilla på i det siste, nemlig Vill mørk melkesjokolade fra Nidar. Som en erstatning til vanlig sjokolade er denne sjokoladen et mye bedre valg da den inneholder 32 gram sukker per 100 gram i forhold til vanlig melkesjokolade som inneholder 52 gram sukker per 100 gram. Når det er sagt så inneholder altså Vill sjokoladen 100 gram, og spiser du hele får du i deg ganske mye sukker på engang. Så husk alt med måte. Del den gjerne med de du bor med, en venn eller del den opp i 3 og spar litt til senere. Mitt tips er å ha noe nøtter/ mandler i tillegg så har du litt av hvert å kose deg med.

Processed with VSCO with a5 preset

Bananpannekaker med havregryn🍌🍌🍌

Mine barn elsker pannekaker og de ser gjerne at mamma lager det hver eneste dag. Jeg bruker en pannekakerøre full av sunne næringsstoffer slik at barna mine får et fullverdig måltid. Som regel er det du lager selv mye mer næringsrikt enn det du kjøper i butikken. Disse bananpannekakene lager du i en fei og la meg si at de er farlig gode for både store og små.

Du trenger💕

 • 2 egg
 • 1 liten banan 
 • 1 beger sprett banan yougurt eller annen yougurt/rømme/creme fraiche 
 • 1ss mct olje/ kokosfett/ smeltet smør 
 • 3dl økologiske havregryn 

Slik gjør du💕

Mos egg, banan, yougurt og olje med en stavmikser. Tilsett havregrynene og mos til det blir en jevn røre. 

Processed with VSCO with a5 preset

Chiapudding med bjørnebærkrem✨✨✨

Chiafrø er noe av det beste du kan spise og jeg prøver å snike inn disse superfrøene i det meste jeg lager. Chiafrø er fullstappet med blant annet fiber som er fantastisk bra for magen og fordøyelsen. Fiber mater de gode tarmbakteriene og sørger for at tarmfloraen er i balanse. Jeg pleier å lage en enkel chiapudding som står i kjøleskapet over natten. Når puddingen er ferdig liker jeg å toppe den med for eksempel smoothie eller yougurt for fyldigere smak. Her har du miksen jeg digger for øyeblikket.

Du trenger💕

 • 2ss chiafrø
 • 1dl mandelmelk 

La denne miksen stå i kjøleskapet i ca 4 timer eller over natten. 

Til bærmiksen: 

 • 100g frosne bær 
 • 1/2 avokado
 • 1ss mandelmelk
 • 1ss peanøttsmør 
 • Slik gjør du 

Ha ingrediensene til bærmiksen i en skål og mos med stavmikser. Fordel den over chiapuddingen og topp med det du ønsker. Jeg rørte inn litt cottage cheese, kokosflak og frosne bjørnebær. 

Processed with VSCO with a5 preset

Da håper jeg at du kan ta med deg noe tips! Ha en fantastisk flott helg💕

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.