Marsipankuler med sjokoladetrekk

Heisann og god fredag!♥️

Reklame for funksjonell mat

Da var det endelig fredag og helg, og gjett om jeg har en skikkelig godbit til deg – sukkerfri marsipan dyppet sjokolade! Jeg vet ikke med deg, men personlig så elsker jeg marsipan. Helt siden jeg var liten har marsipan vært en ordentlig godtefavoritt, særlig i jula. Når vi snakker om mandel i grøten er marsipangrisen nærmest et norsk julesymbol.  Jeg har vært så heldig å få teste ut funksjonell mat sin nye sukrinmarsipan.

Processed with VSCO with a5 preset

Marsipan består i utgangspunktet av to ingredienser, mandler og sukker. Funksjonell mat har nå fjernet det usunne og tilsatt noe som gjør godt for kroppen i stedet. Med 28% fiber og ingen tilsatt sukker er denne super for alle som er helsebevisste. Den er også vegansk og naturlig søtet med sukrin og stevia.

Processed with VSCO with a5 preset

Jeg ble utrolig glad og positivt overrasket over denne marsipanen. Den smaker vel så godt som vanlig marsipan og det er like enkelt å arbeide med den. I går kveld måtte jeg bare tjuvstarte litt på julegodtet, så i dag skal du få en kjempe enkel oppskrift på et sunt og godt julesnack!

Du trenger♥️

  • 1 pakke sukrin marsipan 
  • 1 pakke mørk sjokolade (helst 70%) 
  • Knuste mandler 
  • Kokosmasse 

Processed with VSCO with a5 preset

Slik gjør du♥️

  1. Finn frem marsipanen og del den i to. Så deler du videre opp i 8 remser. Skjær opp i små firkanter. Rull så marsipanen til små kuler med hendene. 
  2. Smelt sjokoladen på svak varme til den blir rennende. 
  3. Finhakk 1/2 pose vanlige mandler sammen med 50 gram kokosmasse i en foodprossessor. 
  4. Stikk en tannpirkere i marsipankulene og dypp dem først i den smeltede sjokoladen og deretter i mandelblandingen. Jeg stakk marsipanen i en pære slik at de fikk stivne ordentlig i kjøleskapet. 
  5. Når sjokoladen har stivnet kan du gjerne fjerne tannpirkerne og legge dem pent i en skål. 

Processed with VSCO with a5 preset

Ønsker deg en super fin fredag og en flott helg!♥️

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.