Iskake uten gluten og melk

Hei på deg og gledelig fredag!❤️

Ah endelig er fredagen her og gjett om jeg har gledet meg. Av og til er det slik at helgen ikke kan komme fort nok og denne uken har vært preget av det. Ikke helt sikker på hvorfor, men helgen er uansett velkommen! Dagens oppskrift er en deilig og kald iskake, perfekt nå som vinteren er her! Kaken er laget med naturlige ingredienser og passer for hele familien.

Processed with VSCO with a6 preset

Kremen jeg har brukt i denne oppskriften er en nyhet fra Sunniva; gryr til matlaging. Gryr er et plantebasert alternativ som kan brukes i både varme og kalde retter. Den kan også piskes til krem noe som gjør den perfekt i desserter og kaker. Den har tilnærmet samme bruksområder som fløte og den har en rund og fyldig smak.

I kakebunnen har jeg brukt mandler da Klara har nøtteallergi. Jeg kan tenke meg at for eksempel cashew eller peanøtter smaker fantastisk i denne bunnen så erstatt gjerne halvparten av mandlene med andre nøtter.

Here you go❤️

Til bunnen:

150g mandler 

70g dadler 

2ss cocosa kokosolje

1ts kanel 

1ts vanilje 

1 kvart ts nellik (kan sløyfes, men gir et utrolig godt og juleaktig preg). 

Til kremen:

2dl gryr 

1ts vaniljeekstrakt (kan sløyfes) 

1ts vaniljepulver 

Topping:

3 ruter mørk melkesjokolade fra Vill 

Slik gjør du❤️

Ha alle ingrediensene til bunnen i en foodprossessor og bland det godt sammen. Trykk massen ut i en kakeform på 20 cm i diameter. Sett kaken kaldt i minst 1 time. 

Mål opp 2dl gryr og ha i en miksebolle. Tilsett vanilje og pisk til en luftig krem. Fordel kremen over den frosne bunnen og sett kakeformen tilbake i fryseren i minst 2-3 timer. 

Når kaken er ferdig løsner du kakeformen og rasper over litt mørk sjokolade. 

Processed with VSCO with a6 preset

Ønsker deg en fantastisk start på helgen!❤️

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.