Sunnere pepperkaker

Heisann og god mandag!❤️

Da er vi offisielt på nedtelling dere! Bare 1 uke igjen til jul. Håper at du har en god start på uka og ikke stresser så alt for mye. For å unngå stress denne uken så noterte jeg meg en ordentlig ukesplan i morges. Så får vi se om det funker😉

Processed with VSCO with a5 preset

Ting begynner sakte men sikkert å falle på plass og jeg gleder meg til jul og ferie. Men før den tid skal mye ordnes, blant annet skal jeg dele ut sukkerfrie julekaker på MadlaAmfi førstkommende torsdag. Så hvis du bor i Stavanger området så finner du meg (og baksten) ved Life butikken i 2 etasje:)!

Processed with VSCO with a5 preset

Da er det på tide med årets siste julebakst oppskrift og i dag slår jeg til med en klassisk en, nemlig pepperkaker. Oppskriften er et sunnere alternativ til den tradisjonelle deigen, og med tanke på at de minste barna skal kunne smake så har jeg søtet den med kokosblomstsukker. Kokosblomstsukker er lavglykemisk, det vil si at det gir en saktere blodsukkerstigning, men ønsker du et sukkerfritt alternativ anbefaler jeg deg å bytte ut kokossukkeret med Sukrin gold.

Du trenger❤️

150g smør 

2dl kokosblomstsukker/ 2dl sukrin gold 

1 egg

7dl siktet speltmel 

1ts ingefær 

1ts kanel 

1ts nellik 

2ts natron 

Processed with VSCO with a5 preset

Slik gjør du❤️

Ha smør og kokosblomstsukker/ Sukrin gold i en kjele og smelt på lav varme. Ha blandingen over i en miksebolle og la den avkjøle seg noe. Tilsett så egget og rør det godt inn. 

Bland sammen mel, natron og krydder i en bolle og ha det oppi med de øvrige ingrediensene. Bland det godt sammen til du får en fin og fast deig. 

La deigen ligge i plastfolie i kjøleskapet i noen timer (helst over natten) før du bruker den. 

Når du tar den ut av kjølen kan den gjerne ligge å hvile litt på kjøkkenbenken. Da er det lettere å kjevle ut deigen. 

(Sett ovnen på 180 grader). Strø godt ut med mel og elt deigen et par ganger for hånd. Kjevle den ut og trykk ut dine favoritt figurer! 

Stekes midt i ovnen i ca 8 minutter på 180 grader. 

Processed with VSCO with 6 preset

Vi pyntet våre pepperkaker med melisglasur og nonstop! Håper det smaker!❤️

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.