Årets diggeste grønnsakssuppe

Godt Nyttår!⭐️

Da var vi plutselig i 2019 og jeg håper at du har hatt en fantastisk fin juleferie. Her har vi feiret og kost oss i snart to uker og nå kjenner jeg at det skal bli godt med hverdag og rutiner igjen. Litt vemodig er det alltid når julen pakkes bort, men det kjennes godt å starte med blanke ark i et nytt år. Personlig så liker jeg ikke nyttårsforsett, så her fortsetter jeg med mine vanlige + daglige mål; å være den beste versjonen av meg selv hver eneste dag. Sett deg heller små og oppnåelige mål hver dag så skal du se at resultatene kommer deretter. Kanskje er det å spise en ekstra porsjon med grønt, eller kanskje du vil utfordre deg selv med en halvtimes aktivitet hver dag?

Processed with VSCO with a5 preset

Jeg synes det er ekstra digg å fylle kroppen opp med mat som gir energi og glød, så mine daglige mål består ofte av nettopp dette. Nå i januar prøver jeg meg på et kosthold med litt mindre meieriprodukter da huden trenger en liten rens etter juleferien. Gleder meg til å se om det har noen innvirking!

Processed with VSCO with a5 preset

Ellers deler jeg årets første oppskrift i dag, nemlig en enkel og god grønnsakssuppe. Vi lager denne titt og ofte, særlig som et lett kveldsmåltid når ungene har lagt seg. Når jeg lager suppen til middag har jeg som regel litt mindre væske i og fyller skålene med speltpasta. I dag skriver jeg ned hvilke ingredienser vi bruker, men her er det fritt frem for å bruke det du finner i kjøleskapet. Bruk gjerne grønnsaker som er gamle (så slipper du å kaste).

Grab this⭐️

3 gulrøtter 

3 stenger selleri 

2 store sjalottløk 

1 squash 

2 epler 

Salt & pepper 

Olivenolje 

3dl vann 

1 – 2dl kokosmelk / gryr 

1 boks grønne linser 

Slik gjør du⭐️

Sett ovnen på 200 grader. 

Finn frem grønnsakene + eplene og skjær dem i middels store biter. Strø over salt, pepper og olivenolje.

Stek dem på et brett midt i ovnen til alt er mørt. (Tar ca 25-30 minutter). 

Ha de stekte grønnsakene over i en blender og fyll opp ca 3dl vann. Miks det godt sammen. 

Ha suppen over i en gryte, tilsett kokosmelken og la det småputre i 5 minutter. Tilsett så de grønne linsene. 

Serveres gjerne med litt olivenolje og brød. 

Processed with VSCO with a5 preset

Ha en fin kveld videre!⭐️

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.