Ovnsbakt muffins med egg&bacon

Før fredagslisten kunne krysses ut i dag tok bilen seg en aldri så liten pause. Nærmere sagt utfor matbutikken. En ting er sikkert, folk er som regel utrolig greie. Midt oppi tanker om hvem, hva, hvor og tidenes bæsjebleie fikk vi jammen meg skyss hjemover. Hjemme ventet en aldri så liten helgevask + en herlig og enkel lunsj. Og lunsjen? Den deler jeg med deg i dag.

Processed with VSCO with a5 preset

All mat som er enkel + sunn passer ganske fint for meg. Ofte har jeg en liten som helst vil sitte på hofta hos mamma og da er det greit å ha noe lettvint tilgjengelig. Disse muffinsene kan du legge i matboksen, dandere fint på en tallerken, eller gjøre som meg – ta den i hånda 😉

Processed with VSCO with a5 preset

I det siste har jeg hatt utrolig cravings på bacon, noe som egentlig er litt rart siden jeg aldri har vært noe glad i det. Jeg prøver så godt jeg kan å spise intuitivt, dvs lytte til kroppen og hva den trenger. I stedet for å tenke regler, kalorier, fett og karbo så styrer jeg kostholdet mitt etter aktivitet og dagsform. Et par eksempler på dette er at jeg alltid får lyst på leverpostei når jeg har mensen og jeg spiser alltid mer karbohydrater de dagene jeg trener. Så i dag toppet jeg proteinmuffinsene med en god dose skogsbacon – noe som virkelig gjorde susen!

Du trenger💛

8 egg 

1 purreløk 

2 never oppkuttet bladspinat 

Salt & pepper 

Skogsbacon i biter (ca 100 gram)

Hvitost 

Slik gjør du💛

Sett ovnen på 180 grader og finn frem et muffinsbrett (husk å smøre formene) eller 8 store muffinsformer. 

Pisk sammen egg, salt og pepper. Skjær opp purreløk og spinat og bland inn i eggerøra. 

Fordel røra i muffinsformene (de vokser under steking) og topp med baconbiter og hvitost. 

Stekes i 20 minutter. 

La dem avkjøles noe før du tar dem ut av formene. 

Processed with VSCO with a5 preset

Da ønsker jeg deg en fantastisk fin fredag og en god helg!💛

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.