Sunnere snackhack

Hei på deg og god fredag!💛

Som vanlig går uken i et usedvanlig høyt tempo, og plutselig er det fredag igjen. Det er alltid herlig med helg så jeg klager ikke;-) I dagens blogginnlegg tenker jeg å fokusere på digg aka snacks! Jeg får ofte spørsmål om sunnere snack alternativer. De aller fleste elsker snacks, og jeg innrømmer gledelig at snacks er noe jeg liker å spise hverdag som helg. Velger du litt sunnere alternativ er det helt innafor å knaske på digg hele uka gjennom. Problemet oppstår hvis du tyr til den gode, gamle og kjente chipsposen. Da mister du litt av poenget med god og næringsrikt påfyll. For det er nettopp det snacks skal være; energi i form av sunt og lettvint påfyll. Trenger du litt tips til dette –  les videre. Her får du min lille miniguide til en sunnere snack hverdag.

Sett av en liten stund til hakking/ kutting og skjæring🌿

All mat som er lett tilgjengelig er det enkleste å velge når man er sulten. Står det en halvåpen chipspose i skapet er det ganske sikkert at valget faller på nettopp denne. Tanken på å skrelle en gulrot, skjære den i biter og dandere den på et fat er lite fristende i et såkalt “hangry” øyeblikk. Da skriker både hode og blodsukker etter en quickfix. Det er nettopp her du kan forbedre alternativene dine. Sett av en liten stund på kjøkkenet der du finner frem litt av grønnsaker og frukt som du skjærer / kutter opp. Med dette trikset her kan du være sikker på at grønnsakene dine holder seg friske og raske i formen i flere dager:

 • Kutt opp grønnsaker
 • Plasser dem i en krukke
 • Hell over kaldt vann
 • Skru korken igjen
 • Oppbevar i kjøleskapet
 • Bytt ut vannet ca annenhver dag

Ønsker du en dip til grønnsakene dine kan jeg anbefale denne kremete hummusen her

Processed with VSCO with a5 preset

Lag din egen nøttemiks⭐️

Jeg elsker nøttesmør og kan småknaske på dette dagen gjennom. En liten teskje i peanøttsmøret er et velkjent fenomen her i huset. Nøttesmør har et høyt innhold av fett og ulike næringsstoffer som bidrar til en god og stabil metthetsfølelse. Når jeg er ferdig med en krukke peanøttsmør tar jeg alltid vare på glasset og bruker det som for eksempel smoothieglass. Et annet tips jeg kan gi deg er å fylle peanøttsmørglasset med chiafrø, solsikkekjerner, linfrø, hampfrø og gresskarfrø. Ha frømiksen oppi peanøttsmørglasset og bland det sammen med restene av peanøttsmøret. Oppbevar det i kjøleskapet og ta det frem når du kjenner småsulten melder seg. Det er også ganske digg å toppe salater og smoothies med dette. Har du søtsug kan jeg anbefale å skjære opp et eple og dyppe det i nøttesmør – Y U M.

Jeg liker veldig godt å lage min egen nøttemiks – da er den klar til og brukes som topping på både salater, middager og smoothies. 

Kjør det opp med antioksidanter🍓

Du har kanskje fått med deg at mat rik på antioksidanter er bra for deg? Well let me tell you; det er helt superduper amazing for hele kroppen! Bær er den maten med høyest innhold av antioksidanter. Særlig høyt innhold finner du i bjørnebær. Bær har et naturlig lavt innhold av sukker, noe som gjør de til et ypperlig snackalternativ. Hiv oppi en neve bær i smoothien din eller gjør som meg – lag ditt eget syltetøy!

 • 1 pose frosne bær 
 • 2ss lønnesirup / 3ss fibersirup 
 • 2ss chiafrø 

Ha de frosne bæra i en kjele. Tilsett søtning når bæra begynner å smelte på høy varme. Rør inn chiafrø og la det hele småputre i ca 10 minutter. Ha over syltetøyet på et glass, sett det rett i kjøleskapet og la det tykne over natten. 

Føler du for litt kveldsdigg kan jeg anbefale en dasj med dette syltetøyet i en skål med litt gresk yogurt.

Ps. Er du bekymret for å bruke frosne bær/ grønnsaker? Frossen frukt og grønnsaker inneholder ofte mer næring enn ferske da de er frosset ned rett etter plukking i best sesong.

Processed with VSCO with a5 preset

Mine beste snacktips til helga⭐️

Mange forbinder helgen med kos og god mat. Jeg er helt med på denne tanken her, men jeg mener også at du kan kose deg uten å skeie helt ut. Mitt mål er å ha et høyt energinivå gjennom hele uken og da nytter det ikke med quickfix løsninger som drar kroppen ned. Det første vi gjør når ungene er i seng lørdags kveld er å finne frem lørdagsgodtet. Her snakker vi gjerne mørk sjokolade, nøtter og kanskje noen ulike oster. En annen snack jeg nyter i helga (gjerne med litt sjokolade og vin) er oliven. Det er utrolig mange fordeler med å spise oliven. Her er noen av dem:

 • Senker blodtrykket
 • Høyt innhold av fiber
 • Bra innhold av antioksidanter
 • Svært gunstige for immunforsvaret
 • Gir huden glød

Da håper jeg at du kan ta med deg noen gode tips! Grunnen til at jeg skriver slike guider er for å hjelpe deg til å ta noen sunnere valg i hverdagen. Prøv å tenk at mat er næring + energi i stedet for å belønne/ straffe deg selv med mat. Ha som mål at maten du spiser skal bidra med noe i kroppen din. Spiser du mat som er full av næring gir du også mat til hele økosystemet inni deg. Spiser du for mye mat med dårlig innholdsfortegnelse mater du de dårlige cellene og bakteriene i kroppen. Skal du ha masse energi og hverdagsglede må du fylle opp med gode næringskilder. NUFF SAID 😉

Ønsker deg en nydelig helg!💛

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.