Chocolatechip cookies

Hei og god tirsdag til deg!💛

I dag deler jeg en ny og spennende (og ganske enkel) oppskrift med deg. Det er en stund siden jeg har delt noe her inne og det er rett og slett fordi hverdagen har vært en smule travel i det siste. Lasse var på skolen hele sist uke og da prioriterte jeg kun meg selv, barna og det som måtte gjøres. Noen dager har man energi fra topp til tå, mens andre dager må man kjenne etter på hva kropp og sinn trenger. For å fylle opp egne batterier valgte jeg rett og slett sofa, avslapning og tv serier etter ungene la seg. Men nå er jeg tilbake for fullt og jeg gleder meg til å lage masse ny og spennende mat! Jeg har til og med fått litt innspill fra dere på Instagram, noe som jeg simpelthen elsker! Det er så gøy og ikke minst inspirerende å få tilbakemeldinger fra dere fine folk, så kjør på med masse input og inspirasjon!

Hvis du følger meg på Instagram har du kanskje fått med deg at vi opplevde en ganske dramatisk episode med Klara i går kveld. Når noe slikt skjer setter det egentlig hele livet i perspektiv. Det høres kanskje klisje ut, men for meg oppleves det slik. Livet er til for å leves og under slike omstendigheter blir man minnet på det i stor grad. Jeg er vanligvis svært bevisst på hva jeg bruker energi på og hva jeg prioriterer, men etter i går er det enda klarere. Ja takk til positiv energi, til store drømmer og et stort HURRA for den “vanlige” hverdagen. Jeg digger den.

Å lage mat er noe som gir meg energi hvis jeg føler meg stresset, så i dag fant jeg veien til kjøkkenbenken ganske raskt. Oppskriften jeg brukte deler jeg med deg i dag💛

Processed with VSCO with a5 preset

Jeg har brukt peanøttsmør i denne oppskriften, men du kan gjerne bruke mandelsmør eller tahini (!!!). Tahini er supergodt (etter min mening) og jeg har ved flere anledninger brukt tahini i oppskriften. Merk deg at smaken kan være litt skarp og vil gi en “saltere” smak i cookiesene.

Du trenger: 

1,5dl mandelmel 

2 store spiseskjeer nøttesmør/ tahnini 

1dl lønnesirup 

1 egg

1ts bakepulver 

1/2 mørk sjokolade 

Havsalt 

Slik gjør du: 

Bland sammen mandelmel, lønnesirup og nøttesmør i en bakebolle. Alt blir veldig tykt og  smuldrete. Sett det kaldt i ca 15 minutter. (Mens du venter kan du sette stekeovnen på 180 grader). 

Ta ut kakedeigen og kakk oppi 1 egg og bland i bakepulver + finhakket sjokolade. Nå tenker du kanskje WTF Maria dette er jo bare søl, men bruk hendene og kna alt godt sammen. Form til 9 kakekuler på stekebrettet. 

Trykk cookiesene ned med en gaffel og strø over havsalt. Stekes på midterste rille i 12 minutter. 

La dem avkjøles på rist og oppbevar dem i en boks i romtemperatur. 

Ha en nydelig kveld!💛

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.