Næringsrike havrepannekaker

Hei fine deg og god onsdags kveld!💛

Onsdag allerede og jeg må ærlig innrømme at jeg gleder meg litt til helg. Lange frokoster, masse deilig kaffe og en god dose familietid – det settes stor pris på💛 I dag har vi spist noen enkle men supergode fiskekaker (familiens fiskekaker fra Lofoten) hos oldemor & oldefar. Digg å bytte stue når mannen er på kurs og jeg er alene med barna.😊

Processed with VSCO with a5 preset

Processed with VSCO with a5 preset

Uansett i dagens innlegg deler jeg en lettvint oppskrift som passer perfekt for både store og små. Her i huset lager vi pannekaker flere ganger i uken og da er det viktig med en pannekakerøre som både nærer og metter. Vi bruker økologiske havregryn i røra, men har du glutenallergi kan du gjerne bytte dem ut med glutenfrie.

Processed with VSCO with a5 preset

Processed with VSCO with a5 preset

Mitt nøkkelord når det kommer til kosthold er balanse. Jeg prøver å holde en sunn balanse både når det gjelder meg selv og barna mine. Norske barn får i seg store mengder sukker som både skader en liten kropp og hjerne i utvikling. Personlig synes jeg at vi som foreldre må bli mye bedre til å “utdanne” oss i hva som er best for barna våre. Vi må ta ansvar og gi våre små det de trenger for å trives og vokse. Når det er sagt er det selvsagt viktig med en balanse. Mine barn får lørdagsgodt hver uke, men ellers i uka er det “vanlig” mat som gjelder. Det som er så fint er at når lørdagen kommer vet begge to at både film og godteri står på agendaen. Rutiner og vaner er minst like viktig for små barn som voksne.

Processed with VSCO with a5 preset

Her skal du få en oppskrift som er utrolig lett, mettende og b r a for både deg og de aller minste. Ingrediensene består av blant annet egg som er en liten proteinkule i seg selv. Et egg inneholder nesten alt av næringsstoffer som kroppen trenger og er en fantastisk næringskilde til barn! En annen ingrediens vi bruker er havregryn som er full av gode karbohydrater, sunne fettsyrer og vitaminer. Havregryn er også full av fiber og proteiner. Kanskje du kan bytte ut et av dagens brødmåltider med disse pannekakene? Husk at barn som går i en typisk norsk barnehage får i seg store mengder kjøpebrød i løpet av en dag, så det er ikke behov for brødskiver til kveldsmåltidet.

Du trenger: 

2 egg

80 gram havregryn (for en tykk røre) 

2ss gresk yoghurt vanilje (fra Sunniva) 

1ts kokosolje fra cocosa 

Processed with VSCO with a5 preset

Slik gjør du: 

Ha alle ingrediensene i en skål og knus dem med en stavmikser. Evt. ha ingrediensene i en blender og miks godt. Stekes i smør på medium varme. Vi toppet pannekakene med frisk frukt! 

Processed with VSCO with a5 preset

Håper oppskriften var nyttig og at du prøver den ut!😚

2 thoughts on “Næringsrike havrepannekaker

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.