Lynrask fiskesuppe

Heisann og god mandag!💛

Håper at mandagen din er fin så langt! I dag deler jeg en klassisk og enkel oppskrift, nemlig fiskesuppe. Denne fiskesuppen er enkel, rask og veldig sunn – 3 punkter jeg elsker å få med meg når jeg lager middag! Med tanke på at vi har små barn i huset lager jeg fiskesuppe med en litt tykkere konsistens enn det som er vanlig (her kan du ha i mer væske om du ønsker det). Som regel koker jeg også litt poteter/ speltpasta og blander det med suppen slik at det blir enklere for barna å spise den.

Processed with VSCO with a5 preset

Jeg handler som regel fisken vi bruker på Rema 1000. Personlig synes jeg at de har et godt utvalg av både fersk og frossen fisk, og prisen er relativt lav. Vi bruker ofte frossen laks og torsk i terninger som er helt geniale å putte i fiskesuppe og lignende. Disse brukte jeg også som smaksprøver i middagsmos da barna mine var babyer. 

Processed with VSCO with a5 preset

Er du som meg og elsker reker kan jeg mer enn gjerne anbefale deg å toppe suppen med ferske reker. Så utrolig godt og skikkelig hverdagsluksus.

Processed with VSCO with a5 preset

Til fiskesuppen trenger du: 

2 sjalottløk 

4 gulrøtter 

1 brokkoli

400g frossen seiblokk 

1 pose torsk & laks i terninger 

1 pakke kremfløte 

1 terning fiskebuljong blandet med 2dl vann / evt 2dl fiskekraft 

Salt & pepper 

Poteter / speltpasta / brød til servering 

Processed with VSCO with a5 preset

Slik gjør du: 

Finn frem en dyp gryte og sett varmen på medium. Finhakk sjalottløken og stek den blank i en god klatt smør. 

Finrasp gulrøttene og tilsett i gryten. 

Del opp brokkolien i mindre biter og ha i gryten. 

Stek grønnsakene godt sammen og krydre godt med salt og pepper. 

Tilsett kremfløte og fiskekraft/ fiskebuljong og la det hele småkoke i 10 minutter. 

Skru ned varmen og tilsett fisken. (Skjær opp seiblokken i mindre terninger). La fisken trekke i ca 5 minutter på lav varme. 

Strø gjerne over litt persille, dill og sitronsaft. Toppes med ferske reker hvis du ønsker det. 

Processed with VSCO with a5 preset

Ønsker deg en fortsatt fin mandagskveld!💛

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.