Kremkake med mandelbunn

Heisann og god tirsdag!💛

Denne oppskriften tenkte jeg egentlig å dele i går, men etter en litt kaotisk kveld med mye styr måtte jeg utsette den til i dag. Kakeoppskriften som jeg deler i dag er full av god næring, sunne fettsyrer og den er digg på smak. Denne kaken her passer perfekt til søndagskaffen, i selskap eller bare som en hverdags dessert. Den er blant annet fri fra raffinert sukker og hvitt mel, så her kan du nyte et stykke (eller 3) hverdag som helg.

Processed with VSCO with a5 preset

I denne oppskriften har jeg brukt tørkede dadler fra anglamark (coop sitt økologiske merke). Disse dadlene kommer ferdigpakket og er en del mindre enn dadler som du kjøper i løsvekt. Bruker du slike dadler ville jeg halvert mengden i oppskriften.

Du trenger: 

250g mandler 

100g dadler 

4 egg 

2ss speltmel (eller glutenfritt mel for glutenfri kake) 

2ts bakepulver 

1ts vanilje 

3dl kremfløte 

1/2 mørk sjokolade minst 70% 

Slik gjør du: 

Sett ovnen på 170 grader. 

Start med å knuse mandler og dadler i en blender eller foodprossessor. 

Bland så inn speltmel, vanilje og bakepulver. 

Pisk eggene til eggedosis og vend dem så inn i det tørre med en slikkepott. 

Smør en kakeform som er 24cm og ha kakerøra oppi. Du kan gjerne dekke den med bakepapir før du setter den inn i ovnen. 

La kaken steke på 170 grader i 45 minutter. (I min ovn var kaken ferdig etter 45 minutter, men ovner kan være svært forskjellige. Sjekk etter 40 minutter om kaken din er ferdig eller trenger mer tid). 

Ha fløten i en miksebolle og miks til du får en fyldig krem. Smelt sjokoladen på svak varme og bland sammen med fløten. Når kaken er avkjølt kan du dele den i to og fordele kremen inni og over kaken. 

Processed with VSCO with a5 preset

Ønsker deg en nydelig tirsdag!💛

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.