
Heisann og god tirsdag!💛
Denne oppskriften tenkte jeg egentlig å dele i går, men etter en litt kaotisk kveld med mye styr måtte jeg utsette den til i dag. Kakeoppskriften som jeg deler i dag er full av god næring, sunne fettsyrer og den er digg på smak. Denne kaken her passer perfekt til søndagskaffen, i selskap eller bare som en hverdags dessert. Den er blant annet fri fra raffinert sukker og hvitt mel, så her kan du nyte et stykke (eller 3) hverdag som helg.
I denne oppskriften har jeg brukt tørkede dadler fra anglamark (coop sitt økologiske merke). Disse dadlene kommer ferdigpakket og er en del mindre enn dadler som du kjøper i løsvekt. Bruker du slike dadler ville jeg halvert mengden i oppskriften.
Du trenger:Â
250g mandlerÂ
100g dadlerÂ
4 eggÂ
2ss speltmel (eller glutenfritt mel for glutenfri kake)Â
2ts bakepulverÂ
1ts vaniljeÂ
3dl kremfløteÂ
1/2 mørk sjokolade minst 70%Â
Slik gjør du:Â
Sett ovnen pÃ¥ 170 grader.Â
Start med Ã¥ knuse mandler og dadler i en blender eller foodprossessor.Â
Bland sÃ¥ inn speltmel, vanilje og bakepulver.Â
Pisk eggene til eggedosis og vend dem sÃ¥ inn i det tørre med en slikkepott.Â
Smør en kakeform som er 24cm og ha kakerøra oppi. Du kan gjerne dekke den med bakepapir før du setter den inn i ovnen.Â
La kaken steke pÃ¥ 170 grader i 45 minutter. (I min ovn var kaken ferdig etter 45 minutter, men ovner kan være svært forskjellige. Sjekk etter 40 minutter om kaken din er ferdig eller trenger mer tid).Â
Ha fløten i en miksebolle og miks til du fÃ¥r en fyldig krem. Smelt sjokoladen pÃ¥ svak varme og bland sammen med fløten. NÃ¥r kaken er avkjølt kan du dele den i to og fordele kremen inni og over kaken.Â
Ønsker deg en nydelig tirsdag!💛