Hjemmelaget tomatsuppe

Hei på deg og god mandag!💛

Andre enn meg som synes at ukene bare flyr forbi? Føler nesten at ukene består av mandag og fredag! Men jeg klager ikke, det at ukene går fort betyr bare en ting – snart er det vår. Og da tenker jeg ikke bare lysere tider, men varmere vær, lettere klær og sene kvelder på terrassen. Holder en knapp på at sommerhalvåret er min favoritt sesong.

Processed with VSCO with a5 preset

I dagens innlegg deler jeg en enkel smaksbombe som er lekende lett å lage – tomatsuppe med basilikum. Å lage tomatsuppe from scratch er noe jeg anbefaler alle å gjøre. De såkalte posesuppene du finner i butikkhyllene er fulle av salt, sukker og veldig lite næring. Å tomat? Det er det dessverre ikke særlig mye av.

Heldigvis kan du lage tomatsuppe for hele familien selv, og du kan tilsette alt du måtte ønske av makaroni, speltskruer, egg eller rømme. Her får du min baseoppskrift så kan du selv bestemme hva du hiver oppi. Vi elsker en kombinasjon av suppe, speltskruer og masse egg. Vi strør gjerne over litt revet hvitost og klatter oppi litt creme fraiche. Ønsker du en aldri så liten crunch i suppa kan du lage noen enkle speltlompechips, oppskrift finner du her.

Processed with VSCO with a5 preset

Processed with VSCO with a5 preset

Du trenger: 

1 beger cherrytomater

4 fedd hvitløk 

Olivenolje

2 sjalottløk 

1 pakke hakkede tomater med chili 

1 beger matfløte / gryr / kokosmelk 

1 potte basilikum 

Tilbehør: 

Egg

Speltskruer

Fullkornsmakaroni 

Slik gjør du: 

Sett ovnen på 220 grader. Plasser ovnsristen på øverste rist. Finn frem en ildfast form og ha over cherrytomater (delt i to) og 4 skrelte hvitløksfedd + en god dasj olivenolje. La det steke i 12 minutter. 

(Bruker du egg eller pasta til kan du koke dette nå). 

Mens tomatene stekes kan du finne frem en gryte, ha i litt olivenolje og steke grovhakket sjalottløk til det blir blankt. Tilsett så hakkede tomater og la det surre i et par minutter. Ha over matfløte og la det småkoke i 8 – 10 minutter. 

Når cherrytomatene er ferdige i ovnen kan du ha miksen over i gryten. Rør godt sammen og hell over suppen i en blender. 

Tilsett basilikumen og blend på høy hastighet. 

Hell suppen over i gryten igjen og server med det tilbehøret du måtte ønske. 

Processed with VSCO with a5 preset

Da håper jeg at du får en nydelig mandags kveld!💛

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.