Speltpizza med karbonadedeig

Heisann og god torsdag!❤️

I dag deler jeg ungene sin favorittmiddag – speltpizza. Hadde det vært opp til Ulrik hadde vi spist pizza annenhver dag, og med denne oppskriften kan du om ikke annet nyte en langpannepizza midt i uka. Pizza i seg selv er jo ikke usunt, men bruker du hvitt hvetemel eller pizzamel kan næringsinnholdet bli ganske dårlig. Hold det hvite melet til lørdag og bruk heller en grovere variant i hverdagen.

Processed with VSCO with a5 preset

Bruker du en blanding av fint og grovt speltmel får du med deg gode næringsstoffer på kjøpet. Energinivået ditt holder seg stabilt, du får en god metthetsfølelse og kroppen din klarer enklere å fordøye maten. Med dette i bakhodet er det kanskje lettere å gå for speltvarianten.

Processed with VSCO with a5 preset

Når Ulrik får bestemme topping da blir det lettere enn lettest. Ingen hokus pokus eller fancy ingredienser – her snakker vi standard pizzafyll! Finn frem en god pizzasaus, en pakke karbonadedeig og litt rivost så er du gooood2go! Vi velger å bruke en pizzasaus fra produsenten superbra. De bruker rene og sunne ingredienser og produktene deres smaker helt fantastisk. De blander også inn mye grønnsaker i sausene noe som er svært gunstig med tanke på næring.

Processed with VSCO with a5 preset

Du trenger: 

3dl lunkent vann 

1/2 tørrgjær 

1ss olivenolje

1 dryss havsalt 

3dl siktet speltmel 

4dl sammalt speltmel (grovmalt) 

Slik gjør du: 

Bland sammen vann og gjær. Tilsett salt og olivenolje og rør litt til. Tilsett så speltmelet litt om gangen. Blir det klissete kan du spe på med litt til. 

La deigen heve i ca 30 – 40 minutter. 

Sett ovnen på 250 grader og plasser stekebrettet på nederste rille. (Når stekebrettet blir varmt fungerer det som en pizzastein. Da blir deigen fin og crunchy). 

Trykk ut deigen på et bakepapir og smør på pizzasaus. Finn frem karbonadedeigen og form til små “kjøttboller” med hendene. Fordel de jevnt utover pizzabunnen. 

Avslutt med rivost og gjerne litt tørket basilikum. 

Når ovnen er klar tar du ut brettet (husk at det er utrolig varmt). Flytt bakepapiret med pizzaen over på stekebrettet og plasser det tilbake i ovnen på midterste rille. 

Stekes i ca 15 – 20 minutter. 

Processed with VSCO with a5 preset

Ønsker deg en fantastisk fin torsdag!❤️

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.