Ting jeg elsker fredag!

Hei og hopp og god fredag!💛

Siste helgen i mars folkens og i morgen stiller vi klokka mot S O M M E R! Halleluja og tommel opp for det! Hva gjør du denne helgen? Her skal det vaskes, trenes og handles før vi ringer inn helgen for fullt og da min venn står familietid, avslapning og masse kos på agendaen. På matplanen denne helgen tenker jeg å lage et aldri så lite tapasbord. Det å kose seg med god mat i timesvis er noe jeg virkelig setter pris på. Jeg er typisk den personen som blir en smule sur når kelneren tar bort maten for tidlig. Altså, gi meg tid til å nyte maten før den blir borte.

Tapas kan være veldig enkelt, men trenger du noen gode tips anbefaler jeg deg å sjekke ut dette blogginnlegget her. Kanskje finner du litt inspirasjon.

I dagens innlegg skal jeg dele 3 av mine favoritter denne uken, og i dag består det av tre forskjellige ting du kan spise!

Kokosflak: 

Som du kanskje har fått med deg så elsker jeg å lage smoothiebowls. Grønne, rosa, rød – u name it! Å lage til en smoothiebowl er litt av kunst og du skal helst dekorere skåla med en herlig miks av smoothietoppings. Skal jeg ta bilde av smoothien min passer jeg ekstra godt på å dandere alt pent, men som regel klatter jeg bare toppingen over. Å toppe smoothien med revet kokos er noe jeg virkelig kan anbefale. Kokos gir en svak sødme og du får en skikkelig god crunch. Denne uka kom jeg over noe på en helt annen skala – nemlig ristede kokosflak. De er store, de er lett brente og de smaker helt fantastisk. Disse her kombinert med en grønn smoothie og litt banan var helt sinnsykt godt.

Processed with VSCO with a5 preset

Denne pakken fant jeg på Mega og den er fra merke SanaBona. De er økologiske og du kan bruke dem på alt fra smoothies til kaker. (Du kan også spise dem som snacks). De er helt uten tilsetning og fargestoffer og de har lavt sukkerinnhold.

Processed with VSCO with a5 preset

Tomatsaus med aubergine, paprika og fennikel: 

Hvorfor bruke tid på å lage noe selv hvis du kan kjøpe et like fantastisk produkt? Yes I said it. Jeg har stor tro på å lage mat fra bunnen av, men jeg har og stor tro på å gjøre ting enkelt på kjøkkenet. Derfor synes jeg at det å kjøpe produkter med rene og gode ingredienser er helt innafor. Produkter som er stappfulle av næring og gode på smak får alltid plass i mitt kjøleskap. Tomatsaus er en fantastisk måte å sikre at barna dine får i seg gode grønnsaker. Jeg skal ikke late som at mine barn alltid spiser salater og grønnsaker – for det gjør de absolutt ikke. Noen ganger må jeg trikse med ingrediensene og da er det enkelt å kamuflere de i en saus.

Processed with VSCO with a5 preset

I denne tomatsausen finner du kun økologiske ingredienser, and thats it. Ingen tilsetning eller fargestoffer som kan gjøre ugagn i en liten kropp. Jeg vil også nevne at disse sausene er fri fra sukker, noe som man sjelden ser i butikk kjøpte tomatsauser. Å med tanke på den fantastiske smaken i denne sausen ser jeg ikke poenget i å lage den selv.

Processed with VSCO with a5 preset

 

Speltpasta: 

Noe jeg stadig får høre er mennesker som forteller meg at de får vondt i magen når de spiser mye matvarer med hvitt mel (pasta, brød, pizza osv). Mange forteller også at de blir oppblåste og at energinivået går ned. Hvitt mel i seg selv går fint i små mengder, men fra naturens side er det ikke gunstig for noen av oss å spise det i store mengder. De aller aller fleste av oss vil ha en dårlig reaksjon på hvitt mel. Da snakker jeg reaksjoner i form av lite energi, oppblåsthet, uren hud, betennelser og lignende. Det jeg synes er så utrolig trist er at mange tror at de er allergiske mot gluten når problemet egentlig ligger i det hvite melet. Ulrik for eksempel får vondt av hvitt mel, men han kan fint spise gluten fra andre korn og melsorter. Speltmel er et urkorn og en meltype som kroppen responderer bedre på.

Processed with VSCO with a5 preset

Sliter du med vond mage etter at du spiser hvitt mel ville jeg kanskje prøvd å bytte det ut. Særlig er hvit pasta en stor brøler – hvit pasta legger seg som et lim i tarmen og gjør det vanskelig for kroppen å fordøye den. Tenk bare på små barnemager som må slite for å bryte den ned. Det som er den gode nyheten er at det finnes fantastiske alternativer som smaker om ikke enda bedre! Helios har en super speltpasta som fungerer som en erstatning for vanlig pasta.

Processed with VSCO with a5 preset

Denne pakken er laget av fullkornspelt og er fra et godkjent økologisk jordbruk. Bruk den akkurat slik som du ville brukt vanlig pasta og se at kroppen din blir litt gladere. 

Da håper jeg at du kan ta med deg noen gode tips! Ønsker deg en fantastisk fin helg! Å du? Husk å stille klokka da😉

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.