Ting jeg elsker fredag!

Heisann og god fredag!💛

Endelig helg og i dag deler jeg 3 av mine favoritter denne uken! Dagens innlegg består av en deilig dessert, min favorittdrikk gyllen gurkemeielatte og min absolutte go 2 plantemelk! Håper at du kan ta med deg noen gode tips💛.

Ellers nyter jeg at våren endelig har kommet til Stavanger. Solen skinner og gradestokken har bikket 10 grader. En ting er sikkert, når du har barn er sol gull verdt.

Gyllen Gurkemeielatte: 

Som du kanskje har fått med deg så elsker jeg simpelthen gurkemeie. Jeg digger å bruke det i matlagingen og som en base i varme drikker. Min favoritt drikk for tiden er definitivt gurkemeielatte. En varmende drikk med masse god smak, sunt fett og en hel haug med antioksidanter. Grunnen til at jeg lager min egen blend er at jeg vil dele min lidenskap for dette superkrydderet med deg. Det er ikke alltid like lett å huske på hvilke matvarer man bør spise mest av og hvilke ulike næringsstoffer som finnes i maten vår. Derfor har jeg laget en superblend som gjør det enkelt for deg å få i deg flere gode stoffer. Blander du inn 1ts med min gylne gurkemeieblend i melken din så vet du at kroppen din har fått et boost med antioksidanter.

Processed with VSCO with a5 preset

Hvorfor jeg synes at gurkemeie bør være en del av kostholdet vårt: 

  • Det inneholder antioksidanter som reduserer de skadelige virkningene av frie radikaler. For mye frie radikaler i kroppen kan bryte ned cellevegger og angripe fettstoffer i kroppen. (Og det vil vi jo helst unngå). 
  • Gurkemeie kan virke betennelsesdempende. 
  • Det gir en fantastisk smak i varme og kalde retter. 
  • I min gurkemeieblend finner du også sort pepper som øker effekten av opptak i kroppen betraktelig. 

Ønsker du å bestille denne miksen kan du trykke her

Processed with VSCO with a5 preset

iKaffe Havremelk fra Oatly: 

Hånda opp hvis du er en av de som må ha melk i kaffen! Jeg elsker kaffe, men uten melk? Nei takk. Svart kaffe er etter min mening for sterkt, for kjedelig og rett slett ikke godt nok. Når jeg lager kaffe er det etter alle kunstens regler😌. Vi snakker chaga, kokosolje og ikke minst en god dasj med havremelk. Min favoritt melk i kaffen er ikaffe havremelk fra Oatly. Den er kremete, fyldig og helt fantastisk god på smak. Den er laget spesielt for kaffe og du kan til og med steame den og få et skikkelig bra baristaresultat. Jeg bruker ofte denne melken når jeg lager gurkemeielatte også. Lager jeg gurkemeie te med varmt vann er det ekstra digg å toppe tekoppen med en liten anelse havremelk.

Processed with VSCO with a5 preset

Her har du etter min mening en perfekt morgenkaffe: 

  • 1 kopp traktet kaffe 
  • 1dl havremelk
  • 1ts chaga
  • 1ts kokosolje 

Kjør alt på høy hastighet i en blender og nyt! 

Processed with VSCO with a5 preset

Kremdessert toppet med blåbær og jordbær: 

Jeg prøver så godt jeg kan å ikke pushe meningene mine på andre mennesker (særlig når jeg er på familiebesøk). Det er noen ganger vanskelig å finne en balanse for jeg vil så gjerne hjelpe de jeg er glad i med å ta litt bedre valg når det kommer til helse og kosthold. Men er det noe jeg har lært er det at folk må velge selv hvordan de vil leve livet sitt. Så min nye strategi er å gå frem som et godt eksempel. Det som jeg ofte gjør er at jeg tar med en liten smaksprøve av det jeg lager/ det jeg liker og deler med meg. Da er det også lettere for meg å ta del i kaffeslabberaset, dvs den tradisjonelle boller, is og kakematen.

Processed with VSCO with a5 preset

Denne desserten er superenkel å lage, den er sunn og utrolig frisk på smak! Som et innslag på dessert/ kakebordet vil jeg si at den passer perfekt, særlig nå som våren er her. Kanskje du kan lage den i påsken eller som en dessert på 17. mai?

Du trenger: 

1 boks kremfløte 

1ts sukrin + 

Ferske jordbær 

Frosne blåbær 

Naturelle mandler 

1/2 pakke vill mørk melkesjokolade 

Slik gjør du: 

Pisk fløten og sukrin + til en lett krem og sett til siden. Ha mandler + sjokolade i en blender eller lignende og knus til en kornete masse. Server kremen med bær og topp med mandel og sjokolademiksen. 

Processed with VSCO with a5 preset

Ønsker deg en fantastisk flott helg i solskinnet!💛

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.