Ting jeg elsker fredag!

Heisann og gledelig fredag!💛

Elsker når fredag kommer fortere enn antatt – tirsdag var jo på en måte mandag, så for oss har uken gått relativt fort. I dag har jeg rukket ukens siste treningsøkt, huset skinner og jeg kjenner fredagsfølelsen snike seg innpå. Håper du har en strålende start på helgen din!

I dag deler jeg tre favoritter denne uken – og kanskje passer dette ekstra godt for deg med små barn. Når det er sagt elsker jeg både sjokolademelken og ispinnene lengre ned i innlegget, begge er virkelig å anbefale.

Skyr is: 

Ispinner kan det fort gå mye av i løpet av våren og sommeren. Bare de siste ukene med sol har gjort at vårt inntak har gått betraktelig opp. Som regel digger jeg å lage ispinner selv, det er lekende lett og du vet akkurat hva du får av ingredienser. Men på travle ukedager er det ganske greit å ha et sunnere alternativ klart i fryseren. Skyr lanserte noen fantastiske ispinner for barn i fjor sommer (skyr mini). Vi har kjøpt dem titt og ofte og de er en stor favoritt her i huset. Både meg og barna elsker både smaken og konsistensen. Ispinnene er ikke for store og heller ikke for små. De passer seg ypperlig til småbarn som klarer seg mer enn nok med en ispinne. De har ca like mye karbohydrater og sukkerarter som en liten trykkeyoghurt fra skyr. Så gir du trykkeyoghurt til barna dine kan du fint gi en skyr ispinne som et alternativ.

Sammenlignet med andre istyper er dette rett og slett et bedre alternativ. En av grunnene er selvsagt næringsinnholdet, men jeg vil også påpeke at størrelsen er bra. Små barn har overhodet ikke behov for store is som for eksempel kroneis. Du kan tenke selv hvor mye en kroneis tilsvarer for et barn sammenlignet med en voksen (1 kroneis per barn tilsvarer 3 kroneis per voksen).

Dr. Barmans tannbørste til melketenner: 

Opp med en hånd hvis du har små barn og sliter med tannpussen? Ulrik er snart 4 år og en drøm når vi skal pusse tennene. Det er spennende å pusse tennene, spesielt hvis vi snakker litt om Karius og Baktus. Så har vi den andre enden av skalaen, Klara snart 2 år som skal gjøre A L T selv. Å pusse tenner er en kamp hver eneste morgen og kveld, og ved flere anledninger har jeg kastet inn håndkle og latt henne gjøre selv. Pick your battles! Når det er sagt vet jeg jo at det er viktig å få pusset tennene ordentlig. Det holder ikke bare med fluortablett, man må rett og slett rense godt. Jeg bruker tannbørster fra Dr. Barmans som jeg virkelig anbefaler til alle småbarnsforeldre.

Processed with VSCO with a5 preset

De gjør faktisk tannpussen enklere både for foreldre og barn – de har 3 børstehoder for å kunne pusse alle sider av tennene samtidig og like godt på alle sider. De er også svært gunstige med tanke på de barna som skal øve seg på å pusse selv. De har dokumentert bedre effekt enn vanlige tannbørster – og du finner dem på apoteket.

Processed with VSCO with a5 preset

Sunnere sjokolademelk: 

Klara er en sann søtmums og er det noe hun elsker så er det sjokolade. Når lørdagen kommer og kindermaxien ligger i godteskåla da er hun på sitt aller lykkeligste. En ting er sjokkis om lørdagen, men skal man spise sjokolade i hverdagen kan det være greit med et sunnere alternativ.  Noe jeg elsker å lage er varm sjokolademelk som inneholder ekte kakaopulver. Selve kakaopulveret er ganske bittert med tanke på at det er helt naturlig, men tilsetter du litt naturlig søtning smaker det helt fantastisk. Denne oppskriften inneholder kun 3 ingredienser og passer supert for barn og voksne. Liker du den bedre kald kan du sette den i kjøleskapet et par timer.

Processed with VSCO with a5 preset

Du trenger: 

3dl havremelk / helmelk 

1ss ekte kakaopulver 

1ss lønnesirup (anbefaler Helios sin) 

Slik gjør du: 

Finn frem en gryte og ha alle ingrediensene over mens du varmer forsiktig opp. Bruk en håndvisp eller en liten elektrisk visp til å blande alt sammen. Du kan også ha det over i en blender etterpå. Server med engang hvis du liker sjokolademelken varm, eller sett det kaldt i kjøleskapet en stund.

Processed with VSCO with a5 preset

Ønsker deg en fantastisk fin fredag og helg!💛

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.