Grove pizzasnurrer med kylling

Hei og god tirsdag!💛

Dagens oppskrift er en fantastisk god hverdagsmiddag som passer perfekt for både liten og stor. Vi snakker saftige pizzasnurrer med blant annet kyllingkjøttdeig, tomatsaus og ost. Vi digget dem og gleder oss allerede til morgendagen og pizzasnurrunde nr 2! Andre enn meg som elsker å ha samme middag to dager på rad? Jeg elsker å spare både tid og penger og lager du store nok porsjoner kan en middag gjerne vare i to dager. Har du litt for lite kan jeg anbefale å lage til en omelett til!

Processed with VSCO with a5 preset

Du trenger: 

Til deigen: 

3dl lunkent vann

1/2 pose tørr gjær

1ss olivenolje

250g siktet speltmel 

250g fullkorns speltmel 

Et dryss havsalt 

Til sausen: 

1 fedd hvitløk 

1 pakke kyllingkjøttdeig 

2 never fersk spinat 

1/2 pakke koriander 

Salt + pepper 

1 boks knuste tomater

En dasj melk (ca 1 – 2 ss) 

Til topping: 

Rivost

Processed with VSCO with a5 preset

Slik gjør du: 

Start med deigen. Ha vann + gjær i en bolle og rør det godt sammen. Tilsett olivenolje og bland det inn. Ha i mel og salt og elt deigen i minst 5 minutter. Når deigen har en fin konsistens kan du ha over litt siktet speltmel som du knar inn med hendene. Da unngår du at deigen blir klissete. 

La deigen heve i 45 minutter. 

Sett ovnen på 220 grader. 

Varm opp en stekepannen med litt rapsolje og rasp over 1 fedd hvitløk. Pass på at det ikke brenner seg. Når hvitløken har surret i noen minutter kan du tilsette kyllingkjøttdeigen. Stek til den er nesten gjennomstekt. 

Finhakk spinat og koriander og ha det over i stekepannen. 

Tilsett hakkede tomater, salt, pepper og melk og la det hele småputre i 5 minutter. 

Kjevle ut deigen til et stort rektangel (pass på at det ikke blir for tynt, da ryker deigen når du skal rulle den). Bruk en slikkepott til å fordele tomat og kyllingmiksen over deigen. Strø over ost tilslutt og rull deigen til en lang pølse. 

Skjær opp i biter og ha dem over på et stekebrett. 

Stekes i ca 20 minutter. 

Processed with VSCO with a5 preset

Ha en flott kveld videre!💛

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.