Ting jeg elsker fredag!

Heisann og god fredag!💛

Håper du har en nydelig start på helgen din! Her har vi akkurat hentet vår nye bil og nå er vi snart klar for fredag, helg og kos. Men før jeg ringer helgen inn for fullt vil jeg dele mine ukesfavoritter med deg! Er du klar? I dag er det en lett blanding med det jeg liker best å spise, drikke og kose meg med.

Ukens salat! 

Denne uka har jeg kost meg med grønne salater så og si hver eneste dag. Personlig så elsker jeg slike næringsboller som gir meg energi, glød og metthetsfølelse. Salat er kanskje ikke kjent for å gjøre kroppen mett, men tilsetter du de riktige ingrediensene kan en salat være et godt måltid.

Processed with VSCO with a5 preset

For min del må salaten inneholde fett. Sunt fett holder kroppen og hodet tilfredstilt over lengre tid og det hjelper også med å holde blodsukkeret stabilt. Jeg styrer unna raske karbohydrater når jeg lager salat (dvs pasta, ris og krutonger). Dette fører kun til et rask energiboost og det er ikke den effekten jeg leter etter. Jeg vil ha en langvarig metthetsfølelse og stabil energi etter hvert eneste måltid.

Mitt tips er å bruke langsomme karbohydrater i form av for eksempel grønnsaker, nøtter og frø. Man trenger ikke pasta for å bli mett, det er mye annet man kan tilføre i maten for et fullverdig måltid. Dagens salat oppskrift inneholder masse deilige næringsstoffer, sunt fett og er proppet av smak! Jeg elsker å lage denne til lunsj eller kvelds.

Processed with VSCO with a5 preset

Du trenger: 

2 never spinat 

1 neve ruccola 

2ss gresskarkjerner 

1ss hempfrø/ chiafrø 

Fetaost i terninger (jeg bruker arla apetina sitt glass. Oljen gir en fantastisk god smak i salaten)

1 laksefilet 

Salt & pepper 

Slik gjør du: 

Stek laksefileten i en stekepanne med salt og pepper. Sett til siden. Grovhakk spinaten og bland med ruccola. Ha over fetaost, gresskarkjerner og hemp/ chiafrø (eller begge deler). Grovhakk laksen og bland den med resten av salaten. 

Processed with VSCO with a5 preset

Brokkoli spirer: 

Jeg elsker å finne ut av nye måter å tilføre fantastiske næringstoffer i kosten. Hva kan jeg tilføre i smoothien for å gjøre den bedre? Hva kan jeg blande i middagen slik at familien min får i seg enda bedre næring? Hva er det kroppen digger og vil ha?

Processed with VSCO with a5 preset

Passer perfekt i en smoothiebowl som denne

La meg si det slik – brokkolispirer. Google it my friend. Bedre næring skal du lete lenge etter. Små mengder brokkolispirer gir like stor helsegevinst som større mengder fullvoksne grønnsaker. Brokkolispirer gir også bedre tarmhelse og er noe du virkelig bør vurdere å spise hvis du sliter med betennelse. Det kuleste av alt? Du kan gjerne spire dem frem på ditt eget kjøkken (per dags dato kjøper jeg). Jeg digger å putte en liten bunt i smoothien!

Processed with VSCO with a5 preset

Eller i en næringsbolle som denne

Kombucha: 

Kombucha er en av nåtidens største mattrender og enten elsker du det, ellers så hater du det. Smaken er egentlig ganske bitter og personlig synes jeg det kan minne litt om en alkoholholdig drikke. Når det er sagt finnes det utallige versjoner og smaker, så sjansen for at du finner en du liker er stor.

Men hva er egentlig hypen rundt denne kombuchaen? Hvorfor bør vi drikke det? Kombucha inneholder melkesyrebakterier, noe som er svært gunstig for tarmen vår. Og god tarmhelse betyr god helse generelt. En god og stabil tarm fører til et sterkere immunforsvar og en bedre hormonbalanse. Og nettopp de to faktorene er viktig for et langt og friskt liv.

Processed with VSCO with a5 preset

Kombucha kan du lage selv (jeg har prøvd, det er ganske enkelt) man trenger kun få ingredienser og en startkultur. Men hvis du ikke orker tanken på å lage en kald te full av levende bakterier kan du mer enn gjerne kjøpe. I dag får man tak i kombucha i de fleste matbutikker med godt utvalg. Man kan også kjøpe det på helsekostbutikker som for eksempel Life. Som sagt finnes det flere alternativer på markedet og de er ulike både i smak, utseende og innhold. Noen kombucha varianter inneholder store mengder sukker så styr helst unna disse. Jeg anbefaler denne kombuchaen (fåes på blant annet kanelsnurren) som har et lavt innhold av sukker. Den koster litt, men man skal kun drikke litt kombucha om gangen. Tenk på det som en flaske vin som gjerne kan stå noen dager i kjøleskapet.

Processed with VSCO with a5 preset

Ønsker deg en fantastisk flott fredag!💛

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.