Saftige kjøttburgere

Hei og god mandag!💛

Håper du har en fantastisk fin start på uken din! Denne uken inneholder hele 4 festdager for vår del. Vi feirer blant annet Ulrik sin 4 års dag og selvsagt 17 mai! Utover i uka blir det en del kakebaking (til min store glede) så følg med på Instastories for tips og ideer!

I skrivende stund har jeg akkurat klart å legge to små apekatter. I dag brukte jeg 1 time før kveldsroen senket seg, og for oss er det utrolig lenge. Ulrik går gjennom en “skal ikke legge seg” periode og det er s l i t s o m t. Å være mamma kan virkelig være en utfordring til tider. Mitt beste tips? Å roe ned. Lettere sagt enn gjort, jeg vet. (jeg stod selv oppe for en halvtime siden med gråt i stemmen). Men nå som de sover og roen har senket seg kjenner jeg at stress aldri hjelper. Man blir bare utrolig sliten. Så i morgen skal jeg rett og slett bare være så rolig som jeg kan og ikke stresse opp situasjonen. Det skal være mitt fokusord fremover – tålmodighet.

Processed with VSCO with a5 preset

I dag deler jeg en saftig og god middagsoppskrift med deg – nemlig burgere av karbonadedeig. Hemmeligheten ligger i den karamelliserte løken, så hopp ikke over det steget! Et lite tips fra meg til deg? Pakk burgeren inn i et knasende sprøtt salatblad. Det er overraskende friskt og ikke minst sunt. For et enda mer mettende måltid kan jeg anbefale å ha ovnsbakte poteter til. Da er det nesten ikke vits med burgerbrød i det hele tatt.

Processed with VSCO with a5 preset

Du trenger: 

4 sjalottløk 

1 pakke karbonadedeig 

1/2 pakke koriander 

1 eggeplomme

1ss speltmel/ potetmel 

Salt & pepper 

Processed with VSCO with a5 preset

Slik gjør du: 

Først må du steke løken. Finhakk 4 mellomstore sjalottløk og ha de i en panne på medium varme. Du kan gjerne ha oppi en klatt med smør. Løken skal stekes helt til den blir karamellisert og brun. Dette kan ta litt tid og det er viktig at du ikke brenner løken. Strø gjerne over litt Sukrin gold eller kokosblomstsukker under steketiden og rør inn i løken. Når løken er ferdig stekt kan du sette den til siden. 

Ha den stekte løken og resten av ingrediensene i en bakebolle og miks alt godt med hendene. Lag 4 store burgere og legg på et fat. (Hver burger blir ca 100g). 

Ha litt rapsolje i stekepannen og stek burgerne i 4 minutter på hver side på høy varme. Mens de steker kan du finne frem en form og sette stekeovnen på 200 grader. La burgerne ettersteke i stekeovnen i 5 minutter. Ønsker du ost på burgeren kan du ha på det før de går i ovnen. 

Vi digger å ha ovnsbakte poteter til. Til kidsa skjærer jeg opp burgeren og mikser med potetene. Jeg og Lasse pakker burgeren inn i isberg salat og topper med aioli, agurk og salsa. 

Processed with VSCO with a5 preset

Til en lynrask aioli trenger du: 

2ss majones

1ss creme fraiche 

Salt & pepper 

1 fedd finraspet hvitløk 

Dill om ønskelig 

Er du gira på hjemmelaget salsa kan jeg anbefale denne her

Processed with VSCO with a5 preset

Ønsker deg en superfin kveld!💛

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.