Lys lapskaus med grønne linser

Heisann og god mandag!💛

Håper uken din har startet bra! Her har det vært godt å komme tilbake til hverdagsrutiner igjen. Trening, jobb og et hus som er på stell. Det er noe jeg virkelig setter stor pris på. I dag følte jeg for å lage en større middag slik at morgendagen allerede er klar på middagsfronten. Valget falt på en lys lapskaus som er en mer eller mindre hyppig middagsrett her hjemme. Som regel lager jeg lapskaus med frosne grønnsaker, men av og til er det digg å lage det from scratch. Her får du min vri på lys lapskaus med kalkunpølser og grønne linser.

Processed with VSCO with a5 preset

Trikset jeg bruker for å få til en god lapskaus er å bruke minimalt med væske. Bruker du for mye blir lapskausen mer som en grønnsakssuppe og det er ikke retten vi går etter her!

Processed with VSCO with a5 preset

Du trenger:

6 mellomstore gulrøtter

1 kålrabi

2 store poteter

1 purreløk

3dl vann 

1 pakke grønne linser

2ss ekte smør

Havsalt

Pepper

Finhakket basilikum eller persille

Processed with VSCO with a5 preset

Slik gjør du:

Først av alt må du preppe grønnsakene. Jeg bruker en nicer dicer + som. virkelig får fart på grønnsakshakkingen. Har du ikke denne kan du skjære opp for hånd. Pass på at du får små biter slik at koketiden ikke tar så lang tid.

Ha alle grønnsakene i en stor gryte sammen med smør og vann. (Vi brukte smør fri for melkeprotein, men bruk gjerne vanlig smør for en fyldigere smak). Sett varmen på medium og ha på et grytelokk. 

La alt småputre i ca 25 minutter. Pass på at du rører tre til fire ganger i løpet av koketiden. 

Mens grønnsakene småputrer kan du skjære opp pølser i små terninger. Vi bruker kjøttpølser av kalkun og kylling og de smaker helt fantastisk etter min mening. 

Etter 25 minutter kan du ha pølsene over i gryta (ta på lokket igjen) og la det trekke på svak varme i 10 minutter. Husk å tilsette en klype havsalt og sort pepper. Rør inn de grønne linsene helt til slutt. 

Når lapskausen er klar kan du gjerne strø over finhakket basilikum eller persille. 

Processed with VSCO with a5 preset

Ha en nydelig kveld!💛

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.