Ting jeg elsker fredag!

Heisann og god fredag!💛
Endelig fredag og endelig helg – me like! Denne helgen reiser Lasse avgårde til Telemark for å ha muntlig eksamen og denne mammaen skal rulle opp ermene å fylle kroppen med energi før noen dager solo med kidsa! For at ting skal rulle og gå for min del er jeg avhengig av god planlegging. Så nå er det frem med penn og papir – lister er min lifesaver! Men før Lasse reiser er det tid for en rolig fredag her hjemme. Håper du har en kjekk helg å se frem til!

I dag deler jeg selvsagt 3 ting som jeg elsker denne uken (og generelt). Dagens 3 favoritter består av solkrem, en kjøkkenduppeditt og en herlig pannekakeoppskrift.

Solkrem fra Coop Anglamark: 

Selv om solen kanskje ikke skinner i dag er det helt innafor å ta frem solkremen. Sommeren nærmer seg med stormskritt og her hvor jeg bor har vi allerede brukt solkrem allerede. Først i påsken, så noen herlig sommerdager i mai. Men solkrem er ikke alltid forenlig med god kvalitet. Dessverre er det slik at i noen solkremer finner du skadelige tilsetningstoffer som er direkte uheldige for både voksne og barn.

Processed with VSCO with a5 preset

I den såkalte solkremtesten var det kun 8 av 45 solkremer som ble klarert til trygg bruk, og det resultatet er nedslående. Til og med apoteket selger solkrem som er skadelig for kroppen. Med tanke på at solkrem er helt nødvendig å bruke skal det være lett å finne frem til et alternativ som ikke inneholder skadelige stoffer.

Processed with VSCO with a5 preset

Jeg har funnet en solkrem som er fri fra skadelig stoffer (en av dem som scorer høyest) og den koster heller ikke skjorta. For å kjøpe solkrem til 300kr kan sitte langt inne for de aller fleste. Denne solkremen får du for 90 kroner i alle Coop butikker og det synes jeg er helt supert! Da kan jeg med trygghet vite at jeg smører barna mine og meg selv inn med en krem som ikke har en dårlig virkning på kroppen. En annen solkrem som scorer høyt på lista er Cosmica sin solkrem (den er dyrere men like bra). Den får du på apoteket.

Processed with VSCO with a5 preset

Melkefrie pannekaker: 

Yay så er vi også på melkefri diett med minstemann. Etter flere runder med en liten mistanke om melkeproteinallergi har vi satt i gang en melkefri diett på Klara. Å det er ikke like lett. Melk sniker seg inn i det aller meste og når du i tillegg har nøtteallergi må denne mammaen skru på kreativiteten. Heldigvis er jeg over gjennomsnittet glad i å lage mat og jeg digger å sette meg inn i ulik informasjon som omhandler kosthold.

Processed with VSCO with a5 preset

Når du først på dreisen på det er en melkefri diett relativ grei å forholde seg til. Lager du maten hjemme er du så og si trygg. Det er verre å gå på kafe og si nei til ca alt som ligger i disken. Vi må selvsagt se hvor lenge vi holder på med dette, men så langt har både bæsjebleier og atopisk eksem blitt 100 ganger bedre. Hvis tarmen mistrives og får matvarer den ikke takler vil kroppen gi symptomer i form av utslett, hudproblemer og dårlig avføring.

Processed with VSCO with a5 preset

Her har du noen fantastiske pannekaker fri fra både melk og gluten: 

Du trenger: 

100g melkefri yoghurt (vi digger den fra koko dairy free) 

1 banan 

2 egg

Et dryss kanel 

30g mandelmel 

Slik gjør du: 

Ha alt i en liten bolle og mos med stavmikser. Stekes som små pannekaker i litt rapsolje. La de steke seg gode og robuste før du snur dem slik at de ikke faller fra hverandre. 

Processed with VSCO with a5 preset

Melkeskummer fra IKEA: 

Digger du golden latte like mye som meg vet du at det å skumme latten før du drikker den er superdigg! Særlig hvis du bruker oatly sin ikaffe havremelk – den er søt, fyldig og perfekt til å skumme. Jeg sverger til en enkel men genial melkeskummer fra Ikea. Den koster 15 kroner og fungerer perfekt til å skumme både gyllen melk og kaffe!

Processed with VSCO with a5 preset

Jeg varmer opp 1ts gyllen gurkemeieblend, 3dl havremelk og 1ts kokosolje i en gryte. Når latten begynner å bli varm visper jeg alt godt sammen med melkeskummeren. Å vips så har du en steamet kafevariant på ditt eget kjøkken. Bor du i nærheten av Ikea kan du frese ut å kjøpe der – hvis ikke kan du handle den på nett her.

Processed with VSCO with a5 preset

Gyllen gurkemeieblend kan du kjøpe her

Da ønsker jeg deg en nydelig fredag og helg!💛

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.