Melkefri risgrøt

Heisann og god onsdag! 

Håper dagen din er fin så langt! I dag tenker jeg å dele en utrolig grei oppskrift for deg som ikke drikker vanlig melk/ bruker melkeprodukter. Flere og flere velger å ikke bruke meieriprodukter og mange barn har såkalt melkeproteinallergi. Det jeg vet er at det å utelukke melkeprodukter kan være en utfordring for mange. Vi er en nasjon som nærmest er oppdratt på brødmat og melk – og det å skulle finne gode alternativer kan være vanskelig.

Processed with VSCO with a5 preset

Særlig i tradisjonsrike retter som for eksempel risgrøt kan det å måtte utelukke melk være utrolig kjipt. Melken er jo det som gir den kremete og herlige konsistensen i risgrøten. Risgrøt i seg selv er gjerne noe de aller fleste av oss forbinder med juletiden. For oss har risgrøt vært et innslag gjennom hele året i form av lørdagsgrøt en gang her og der. Får Ulrik bestemme selv hva mamma skal lage til lørdagskos er det som regel risgrøt.

Processed with VSCO with a5 preset

I den siste tiden har vi som sagt kuttet melkeprodukter fra Klara sitt kosthold. Dette er noe man må teste med maten for å se hvordan kropp/ mage og fordøyelse reagerer. Uansett – sist lørdag lagde jeg risgrøt med havremelk ikaffe fra Oatly. Resultatet ble kjempebra, både med tanke på konsistens, fremgangsmåte og smak. Det er viktig å understreke at risgrøten blir annerledes fra den “vanlige” versjonen, men dette er et ypperlig alternativ for hele familien.

Processed with VSCO with a5 preset

Du trenger: 

1 pakke snarkokt risgrøt fra Toro 

6dl havremelk ikaffe fra oatly 

Kokosblomstsukker og kanel samt melkefritt smør til topping 

Processed with VSCO with a5 preset

Slik gjør du: 

Følg anvisningen på pakken. På pakken står det 7dl vanlig melk, jeg valgte å bruke 6dl havremelk. La grøten sette seg noen minutter før du serverer den. 

Processed with VSCO with a5 preset

Ha en strålende dag og langhelg hvis du er så heldig! 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.