Kremete laks med stekte egg og kikertpasta

Inneholder sponsede produkter fra supervital.no

God mandag fine deg!💛

Endelig har vi kommet til årets første sommeruke! Juni måned er her og jeg kan enda ikke fatte at det er et halvt år siden desember. En ting er sikkert, tiden går fort og det er viktig å minne seg selv på å leve litt i nuet. Med travle hverdager er det lett å kun tenke lister, oppgaver, gjøremål og hva som skal skje i morgen. Noen ganger er det godt å stoppe litt opp, puste med magen og bare ta alt inn. Det skal være mitt mål denne uken – roe litt ned og sette pris på alle små øyeblikk. Processed with VSCO with a5 preset

I dag deler jeg en superenkel middag med deg – kremete laks med grønnsaker, egg og pasta. Pastaen er laget av 80% kikerter og 20% linfrø – en perfekt miks for deg som for eksempel ikke kan spise gluten. Glutenfrie produkter kan fort bli kjedelig på smak, og ofte er glutenfrie produkter næringsfattige.

Processed with VSCO with a5 preset

Kikertpastaen jeg har brukt i denne oppskriften inneholder masse proteiner, fiber og den gir et godt og stabilt blodsukker. Karbohydratinnholdet er en del lavere enn vanlig pasta så hvis du vil redusere inntaket av raske karbohydrater kan dette være et fint alternativ. Med tanke på fiberinnholdet kan du være sikker på at magen blir fornøyd og at du holder deg mett lenge. I tillegg smakte den helt fantastisk – noe hele familien var enige i. Den er også fri fra melk, egg, soya og laktose.

Du trenger: 

1 pakke laks (4 fileter) 

2 sjalottløk 

100g kikertpasta 

1/2 squash 

4 egg 

2 never spinat 

1 fedd hvitløk 

1/2 bunt koriander 

En skvett lime 

Salt og pepper 

Processed with VSCO with a5 preset

Slik gjør du: 

Finn frem en gryte, ha over vann og en klype salt. Tilsett pastaen når vannet fosskoker. Følg anvisningen på pakken. 

Sett stekepannen på medium varme og ha over litt rapsolje. Finhakk sjalottløk og ha over i stekepannen. Grovhakk squashen og stek med løken. Ha over to never spinat.

Lag litt plass i pannen og kakk over 4 egg. Disse rører du sammen med resten. (Det blir litt klissete i starten, men eggene stekes fort). 

Mens alt steker kan du skjære opp laksen i store terninger. Ha den over i pannen og stek den godt på alle sider. 

Mot slutten av steketiden kan du raspe over 1 fedd hvitløk, strø over salt og pepper og blande inn finhakket koriander. Skvis over limejuice. 

Serveres med nykokt kikertpasta. 

Processed with VSCO with a5 preset

Ønsker deg en fantastisk fin kveld videre!💛

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.