Gylne potet og blomkålschips

Heisann!💛

Håper du har hatt en nydelig dag så langt! Som du kanskje har fått med deg så er jeg en selvutnevnt hobbymeteorolog – så du kan trygt si at jeg er greit fornøyd med værforholdene i dag. Sol og 16 grader passer meg ganske perfekt nå som årets første sommermåned er på plass. Ellers har vi kost oss med en herlig middag som jeg tenkte å dele med deg. Dagens oppskrift er en aldri så liten siderett til for eksempel kjøtt, fisk, fugl eller vegetar. En herlig kombo som både store og små elsker her i huset.

Processed with VSCO with a5 preset

I dag har jeg brukt en smakstilsetning som jeg elsker – min egen gylne gurkemeieblend. For i tillegg til å lage gullmelk så passer blenden perfekt i matlagingen også. Den gir en fantastisk smak i maten og den tilfører viktige antioksidanter til kroppen. Og akkurat det synes jeg er tipp topp tommel opp.

Lurer du kanskje på hvorfor jeg elsker gurkemeie kan jeg nevne noen punkter nedenfor: 

  • Har blitt brukt som naturlig medisin i tusener av år
  • Betennelsesdempende
  • Sterk antioksidant
  • Beskytter kroppen mot frie radikaler
  • Noen studier har vist at gurkemeie fungerer bedre enn medisin i visse sykdommer som for eksempel arteritt.
Min blend er satt sammen av viktige krydre som gjør at gurkemeien oppnår full effekt i kroppen.

Og hvis du vil lage mat med gurkemeie kan du laste ned mitt ebok hefte her.

Processed with VSCO with a5 preset

Til potet og blomkålschips trenger du: 

3 store poteter 

1 mellomstort blomkål 

1ts gyllen gurkemeieblend 

Litt havsalt 

En klunk olivenolje 

Processed with VSCO with a5 preset

Slik gjør du: 

Sett ovnen på 200 grader. Skjær potetene opp i fine strimler og ha dem i en pose. Tilsett 1ts gyllen gurkemeieblend i posen samt litt havsalt og en klunk olivenolje. Rist godt og fordel potetene på et stekebrett. 

Gjenta samme prosessen med blomkålen. 

Stekes midt i ovnen i ca 30 minutter.

Processed with VSCO with a5 preset

Ha en nydelig kveld!💛

Ps. Ønsker du å prøve min gylne gurkemeieblend kan du kontakte meg på Instagram @bymariahaugland

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.