Rågod spelt lasagne

Reklame for supervital.no

Hei og god torsdag!💛

Dagens middags oppskrift skulle egentlig deles i går, men av og til går ikke alt helt etter planen. Etter en aldeles innholdsrik leggeseanse måtte denne mammaen roe ned på sofaen med litt dødtid på Netflix. Etter slike episoder er jeg så takknemlig for at jeg klarer å lytte til hodet, hjertet og kroppen og bare slapper av.

Men tilbake til oppskriften! Denne må du prøve. En helt fantastisk god lasagne fullstappet av næringsstoffer! Speltplatene har jeg fått teste av supervital.no og gjett om de leverte. Personlig synes jeg at spelt gir en bedre smak i maten, særlig når vi snakker om spagetti og pasta. Med tanke på at lasagnen er laget fra bunnen av kan du med sikkerhet vite at den er bra for kroppen. Og det er nettopp det som er så fint med hjemmelaget mat, man sikrer seg gode næringsstoffer og man har muligheten til å bytte ut noen av ingrediensene. Ta for eksempel pastaplatene – man kan gjerne spare litt ved å bytte ut litt av pastaen med skivet squash. Jeg digger også å raspe gulrot i tomatsausen for ekstra gode byggeklosser.

Processed with VSCO with a5 preset

Du trenger til tomatsausen: 

1 gul løk 

2 raspede gulrøtter

2 fedd hvitløk 

Salt & pepper 

2 pakker karbonadedeig 

2 bokser hakkede tomater med basilikum 

1ss kokosblomstsukker / sukrin gold / sukrin+ 

Slik gjør du: 

Finn frem en stor gryte. Finhakk løken og surr den i litt rapsolje eller smør. Mens løken surrer kan du raspe gulrøttene. Ha gulrøttene over i gryta og rør et par omganger. Rasp så over 2 fedd hvitløk og bland det godt sammen. Ha over to pakker karbonadedeig og strø over salt og pepper. Hakk kjøttet godt opp og brun det sammen med resten av ingrediensene. Når karbonadedeigen er brun kan du tilsette 2 bokser hakkede tomater og 1ss valgfri søtning. Sett gryten på lav varme og la det hele småputre i ca 10 minutter. 

Processed with VSCO with a5 preset

Til den hvite sausen trenger du: 

2ss smør (melkefritt smør for melkefri oppskrift) 

3ss sammalt spelt / siktet spelt 

5dl helmelk / havremelk for melkefritt 

Slik gjør du: 

Ha smør og mel i en gryte og visp det godt sammen til det slipper i gryta. Spe på med halvparten av melken og rør godt hele tiden. Etterhvert sper du på med resten av melken og visper godt på medium varme til sausen tykner. 

Finn frem squash og skjær i skiver og speltplatene. 

Fordel kjøttsaus – speltplater / squash – hvitsaus – kjøttsaus – speltplater/ squash – hvitsaus. Toppes med rivost. 

Jeg lagde en enkel grønn salat til bestående av hjertesalat, cherrytomater, et eple og fetaost i terninger. Smaker også godt med rømme til. 

Denne porsjonen er ekstra stor og kan mette et mindre selskap. Lager du den til familien kan den stå fint i kjøleskapet i 3 dager. Tenker du å servere til mange er det supert å ha foccaciabrød til.

Processed with VSCO with a5 preset

Ønsker deg en flott kveld videre!💛

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.