Ting jeg elsker fredag

Hei og god fredag!💛

Plutselig er det fredag igjen og jeg er klar for å dele mine ukesfavoritter med deg. I dagens innlegg vil du finne tips til en supergod kaffe, en enkel dessert oppskrift som passer for hele familien samt et lite tips til en mettende og frisk sommerskål.

Håper at fredagen din har startet fint! Her skinner sola og jeg har en ordentlig sommerfølelse i hele kroppen. Ekstra digg er det å tenke på at neste fredag sitter vi nede i Italia og nyter ferien til det fulle. Jeg tenker selvsagt å oppdatere dere fra ferien, men det blir nok litt andre innlegg enn kun mat. Vi skal reise masse og jeg håper å kunne oppdatere dere med litt bilder og opplevelser underveis.

Little´s Brazil decaf premium instant coffee:

Okei som dere sikkert har fått med dere så elsker jeg kaffe. Hver morgen starter likt for min del – en stor dose svart kaffe rett i systemet. Ekstra digg er det med en klatt kokosolje og en liten skvett havremelk. Noen ganger legger jeg meg faktisk og drømmer om morgendagens kaffe – weird I know. Når det er sagt har jeg et cirka klokkeslett hvor koffeinet tar over sjelen min. Dvs holder meg rastløs og våken langt utover nattetimene. Mange sier det er psykisk, men jeg har faktisk fått det bekreftet at noen mennesker holder lengre på koffeinet enn andre. Er du heldig passerer koffeinet gjennom deg på et par timer og da kan du fint drikke kaffe til sent utover ettermiddagen. Er du som meg er det lurest å legge koffeinet på hylla før klokken 16.

Processed with VSCO with a5 preset

Heldigvis finnes det koffeinfrie alternativ og du kan tro at jeg hoppet i taket da jeg fant denne koffeinfrie pulverkaffen på Life! Hold meg fast for et funn. Hvis du ikke er like kaffe interessert som meg så kan jeg fortelle at koffeinfri pulverkaffe er umulig å finne i vanlige butikker. Nespresso selger koffeinfrie kapsler, men pulverkaffe er mye enklere spør du meg. Har du lyst å prøve ut denne pulverkaffen så finner du den på Life!

I dagens kaffe finner du:

2dl vann

2ts pulverkaffe

Masse isbiter

2dl laktosefri helmelk

Processed with VSCO with a5 preset

Sunnere bananis:

Is is og mer is. Hele sommeren takk! Is er et must når sommeren står for dør og mine barn skulle helst spist is hver eneste dag. Sist uke ble det nesten slikt. Med barneløp, barnebursdag, voksenbursdag og familieselskap ble ispinnene mange. Som regel er jeg ikke så nøye når det kommer til en vannis her og der, men ispinner fulle av tilsetningsstoffer og sukker hver dag er gjerne ikke like lurt. Derfor har jeg en supergod oppskrift til deg som ønsker et sunnere is alternativ til hverdagen – bananis med sjokoladetrekk og mandler.

Processed with VSCO with a5 preset

Du trenger:

1 stor banan evt 2 små

2 remser mørk sjokolade (jeg brukte melkefri fra merket sofree)

1ts kokosolje

1 liten neve knuste mandler

Processed with VSCO with a5 preset

Slik gjør du:

Skjær bananen i to og stikk inn to pinner i bunnen av bananen. Legg dem i fryseren i noen timer eller over natten. Når bananene er fryst kan du smelte sjokoladen sammen med 1ts kokosolje på medium varme. Fordel sjokoladen over bananene og strø over knuste mandler. Legg dem tilbake i fryseren i ca 15-20 minutter. Serveres straks!

Processed with VSCO with a5 preset

Sommerskål med frosne bær og pasjonsfruktkesam:

Jeg er 100% for fete meieri produkter og synes ofte at lettprodukter er tilsatt mye unødvendige ingredienser. Men noen ganger må jeg bare overse merkelappene litt. Slik som med denne deilige nyheten fra Tine – mager Kesam uten tilsatt sukker med mango og pasjonsfrukt. Så utrolig frisk og så utrolig god!

Processed with VSCO with a5 preset

Jeg blander den gjerne med litt cottage cheese for den ultimate meieri festen. I det siste har jeg fått helt dilla på en såkalt sommerskål med alt slags mulig godt oppi. Frosne bringebær, bjørnebær, havregryn, mandler og kanel for å nevne noe. Helt enkelt kjempegodt! Ps. Den er også god å ha i smoothien!

Processed with VSCO with a5 preset

Da håper jeg at du får en nydelig fredag i solskinnet! God langhelg!💛

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.