Lavkarbo protein scones

Heisann og god tirsdag!💛

Håper du har en flott uke så langt! Her har det vært utrolig godt å komme hjem til hus og rutiner igjen. Å sove i sin egen seng, lage sin egen mat og bare nyte det herlige (og norske) sommerværet har vært helt supert så langt. I dag leverte jeg Ulrik i barnehagen og kickstartet dagen med en deilig treningsøkt og en god “to do” liste. Ellers har Lasse startet i en ny stilling på jobb og byttet kontor. Dvs at jeg kjører singelparent toget denne uken og da er det godt å kjenne at energinivået mitt er på vei tilbake.

Processed with VSCO with a5 preset

Processed with VSCO with a5 preset

I dag deler jeg en kjapp og lettvint lavkarbo oppskrift for deg som vil ha noe digg å smøre pålegget på. Disse er laget av blant annet mandelmel som gir en herlig sødme og en god metthetsfølelse. Spis dem gjerne med litt smør og syltetøy eller bruk dem som hamburgerbrød. Uansett hva du velger, disse er lave på karbo og fri for gluten.

Processed with VSCO with a5 preset

Du trenger: 

3 egg 

1 lite beger cottage cheese 

100g mandelmel 

30g glutenfrie havregryn (evt mer mandelmel, 20g) 

20g chiafrø 

40g gresskarkjerner 

20g sesamfrø 

50g sukrin gold / 2ss sukrin + 

1ts bakepulver 

Processed with VSCO with a5 preset

Slik gjør du: 

Sett ovnen på 220 grader. Ha alle ingrediensene i en foodprossessor og miks dem godt sammen. Har du ikke en kjøkkenmaskin kan du blande sammen eggene og cottagecheesen først – så blande inn resten av ingrediensene. (Eventuelt kverne melet + frøene i en blender først). 

Processed with VSCO with a5 preset

Nå skal jeg nyte kveldsroen med litt matlaging. Elsker å være tilbake på kjøkkenet og tenke ut nye oppskrifter! Ha en strålende kveld!💛

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.