Kokos iskrem uten sukker!

Heisann og god torsdag!💛

I dag har Klara bursdag og vi startet morgenen med gavedryss og bursdagssang. Utenom at Klara har bursdag i dag er det lite som minner om at 4 juli er her. Været er likt som på julaften og jeg håper inderlig at sommerværet kommer seg. Akkurat nå er det lite å gjøre med været så vi nyter dagen innendørs med kos, matlaging og diverse husarbeid.

583CC592-0496-4429-8BB9-529519AACF5D.JPG

I dag deler jeg en F A N T A S T I S K digg dessert med deg. Kokosiskrem helt uten sukker. Den er så innmari god og jeg klarte faktisk å spise opp hele porsjonen jeg lagde her om dagen. Kanskje ikke særlig lurt for kokosmelk det metter ganske greit. Så ta mitt råd – frys halvparten hvis du lager til deg selv.

Processed with VSCO with a5 preset

Jeg bruker ismaskinen som hører til kitchenaid maskinen, noe som gir en ganske deilig is konsistens uten merarbeid. Har du ikke en slik maskin kan du gjerne fryse isen, men da ville jeg tatt et par rørerunder underveis slik at isen ikke krystalliserer seg. Ps. Når du kjøper kokosmelken må du sette den i kjøleskapet slik at den stivner. Da får du det kremete resultatet.

8A38DAEC-B97D-4EFD-81B6-95DCDAE8B7CD.JPG

Du trenger: 

2 egg 

1 – 2 ss sukrin + (Spørs hvor søtt du vil ha det. For meg holdt det med 1ss) 

1 boks kokoskrem (kokosmelk som har stått i kjøleskapet) 

1ts vaniljepulver (kan sløyfes) 

1ts johannesbrødkjernemel (kan sløyfes, men å tilsette dette gjør at isen tykner en del og forhindrer at den smelter med engang du tar den ut av frysen). 

2ss revet kokos 

F8E033DE-7D68-4DE4-BFD0-29754E7A0C2C.JPG

Slik gjør du: 

Start med å piske sammen egg, sukrin + , vanilje og johannesbrød kjernemel. Du skal få en luftig og fin eggedosis. 

Åpne kokosmelken og se at den er fin og kremete. Tilsett kremen + revet kokos i eggedosisen og bruk en håndvisp og rør den forsiktig inn. 

Har du iskrem maskin har du miksen over i den og venter på ferdig resultat. Skal du bruke fryseren fordeler du ismiksen i en god form og rører et par ganger etter 30 minutter og et par ganger etter 1 time for å unngå krystallisering. 

Jeg toppet isen med fibersirup gold. 

CC487941-9E75-4951-939E-726E92304A6F.JPG

Da ønsker jeg deg en nydelig torsdag!💛

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.