Verdens enkleste grillmiddag

Heisann og god onsdag!💛

I skrivende stund har jeg akkurat fått i meg en stor skål med deilig blåbærsmoothie. Mat etter trening er noe av det beste jeg vet – da er jeg ekstra sulten og føler at maten smaker mye bedre. Trenger du en aldri så liten smoothie oppskrift kan jeg gjerne anbefale denne: Frosne blåbær, stevia vanilje dråper eller 1/2 banan, kokosyogurt, spinat, peanøttsmør og en liten dasj mandelmelk. Jeg moser det enkelt med en stavmikser, rører inn litt cottage cheese og topper med mandler, chiafrø og ferske blåbær. Its a good one!

Processed with VSCO with a5 preset

Dagens andre tips fra meg er en lettvint sommeroppskrift som passer perfekt på grillen! Er du som andre “typiske” nordmenn finner du frem grillen med engang gradestokken bikker 12 og sola titter frem. Jeg sverger at hele gaten vår lukter grill på solfylte dager. Lasse fikk en gigantisk gassgrill til 30 års dagen og nå er jammen meg tiden inne for å bruke den. Her i uka fant jeg kyllingkubber på tilbud – og kylling, det passer perfekt på grillen!

Processed with VSCO with a5 preset

Jeg liker best å bruke aliminumsbrett når vi griller. Mindre søl og mer lettvint spør du meg. Da er det også enkelt å smelle i sammen deilig og sunt tilbehør. Til kyllingkubbene skjærte jeg opp litt diverse grønnsaker med olivenolje, salt og pepper på. Lekende lett og utrolig raskt å lage. Vil du ha ekstra krydder på grønnsakene kan jeg anbefale gurkemeieblend som gir en fantastisk god smak og samtidig gir kroppen antioksidanter.

Processed with VSCO with a5 preset

Du trenger: 

1 stor boks kyllingkubber / kyllingvinger 

1 gul løk 

1 brokkoli

1 paprika 

1 squash 

Olivenolje 

Revet ost

Salt & pepper 

Ønsker du dressing? 

3ss creme fraiche

2ss majones 

1 stort fedd hvitløk (presset) 

Salt & pepper 

Evt saften fra 1/2 sitron

Processed with VSCO with a5 preset

Slik gjør du: 

Finn frem grillen eller sett stekeovnen på 200 grader. Kyllingkubbene har du over på et ovnsfast fat. Skjær opp grønnsakene og fordel dem på et brett og ha over olivenolje, salt og pepper. Bland det godt sammen med hendene. Ha over litt rivost for et ekstra kick. Har du grønnsakene på grillen kan de fint stå i 20 – 30 minutter. Steker du i ovn kan du sette timeren på 35 minutter. Kyllingen skal bare varmes opp og trenger ca 15 minutter. Mens alt stekes kan du blande sammen ingrediensene til hvitløksdressingen. 

Processed with VSCO with a5 preset

I dag skal Ulrik sove hos farmor og farfar og vi skal benytte sjansen til å arbeide ute i hagen mens Klara leker på terrassen. Heldigvis skinner solen og det virker som sommeren har kommet til Stavanger. Ha en nydelig dag!💛

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.