Ting jeg elsker fredag!

Heisann fine deg og god fredag!💛

Starter fredagen med et fast innlegg, nemlig ting jeg elsker fredag. Her får du 3 av mine favoritter denne uken (og ellers i livet) og jeg håper det kan være til inspirasjon for deg! I dagens post kan du lese om min kjærlighet for gurkemeie, litt tiltak for å verne miljøet og hvilken butikk jeg simpelthen elsker å handle i.

Gyllen Gurkemeielatte: 

Som du kanskje har fått med deg så elsker jeg simpelthen gurkemeie. Jeg digger å bruke det i matlagingen og som en base i varme drikker. Min favoritt drikk for tiden er definitivt gurkemeielatte. En varmende drikk med masse god smak, sunt fett og en hel haug med antioksidanter. Grunnen til at jeg lager min egen blend er at jeg vil dele min lidenskap for dette superkrydderet med deg. Det er ikke alltid like lett å huske på hvilke matvarer man bør spise mest av og hvilke ulike næringsstoffer som finnes i maten vår. Derfor har jeg laget en superblend som gjør det enkelt for deg å få i deg flere gode stoffer. Blander du inn 1ts med min gylne gurkemeieblend i melken din så vet du at kroppen din har fått et boost med antioksidanter. Du kan få tak i det her og på Coffeeberry kafeene.

Processed with VSCO with a5 preset

Hvorfor jeg synes at gurkemeie bør være en del av kostholdet vårt: 

  • Det inneholder antioksidanter som reduserer de skadelige virkningene av frie radikaler. For mye frie radikaler i kroppen kan bryte ned cellevegger og angripe fettstoffer i kroppen. (Og det vil vi jo helst unngå). 
  • Gurkemeie kan virke betennelsesdempende. 
  • Det gir en fantastisk smak i varme og kalde retter. 
  • I min gurkemeieblend finner du også sort pepper som øker effekten av opptak i kroppen betraktelig. 

Og du! Lurer du på når og hvor du kan bruke gyllen gurkemeieblend kan du laste ned dette oppskriftshefte helt gratis. Der finner du blant annet 15 gode og næringsrike oppskrifter som alle inneholder gurkemeie.

Fretex: 

Helt siden jeg var liten har Fretex vært en kjent og kjær butikk for meg. Jeg husker godt at mamma tok meg med for å handle klær, både nye og gamle. Å finne skatter som ikke alle har er noe jeg synes er utrolig kjekt. Man kan selvfølgelig komme over mye rart når man handler på Fretex, men hvis du har litt tålmodighet og vet hva du ser etter kan du finne masse gøy. Trenger jeg noe til kidsa er ofte Fretex den første butikken jeg sjekker ut. Her kan du finne vinterdresser i supergod kvalitet for en billig penge. For eksempel har Ulrik hatt to ulike vårdresser fra Reima som begge kostet meg 99kr. Og det at de er litt brukt har absolutt ingenting å si når en aktiv barnehagegutt på 4 år skal bruke de.

Denne uken fant jeg en flott regndress til Klara fra merke Reflex. Den var såvidt brukt og kostet 99kr. Helt perfekt til barnehagestart i august. Ellers fant jeg en nydelig rosa bolle som nå lyser opp spisestuen min. Husk at det å arve og kjøpe brukt er en fantastisk måte å gjenbruke klær og gjenstander på. Det er alltid kjekt å kjøpe nye ting, særlig når man har barn, men husk at de ikke bryr seg om hvilket merke som står på dressen. Det viktigste er at klærne er av god kvalitet og det kan du som regel finne etter en runde på Fretex.

Processed with VSCO with a5 preset

Slik pusset jeg opp dette brukte Ikea lekekjøkkenet. 

Miljøvennlige sugerør fra Nille: 

Her om dagen kom jeg over noe helt genialt på Nille – nemlig miljøvennlige sugerør. Dette har jeg vært på jakt etter lenge og endelig fant jeg noen som både var rimelige og gode. Plast er en skikkelig miljøversting og man bør alle ta noen enkle steg i hverdagen for å minske plastforbruket. Plast brytes ikke ned og all plast som kastes vil fortsatt finnes på jordkloden vår. Utrolig nok er de fleste matvarer man kjøper i butikken pakket i plast og det synes jeg er utrolig unødvendig. Heldigvis blir vi bedre og bedre og finner på nye og bærekraftige løsninger.

Processed with VSCO with a5 preset

Det som er viktig å tenke på er at man ikke trenger å ta “helt av”. Jeg hyller dem som virkelig går “all in” når det kommer til miljøet, men for Hvermansen i gaten er det viktigste å bidra. Hvis alle gjør litt vil det gagne kloden i stor grad.

Processed with VSCO with a5 preset

Disse sugerørene her er laget av 100% rustfritt stål og de kommer i en 4 pakning. Prisen var omtrent rundt 100 lappen, men disse her kan vaskes i oppvaskmaskin og brukes om igjen. En ting er at de er av god kvalitet og miljøvennlige, men de er også ganske dekorative i smoothieglasset. Med slike små tiltak kan du spare kloden for litt mindre sugerør i plast.

Processed with VSCO with a5 preset

Ønsker deg en fantastisk fin helg!💛

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.